MUP ŽSB: Spriječeno unošenje cannabisa u karantenu u Travniku

Od početka aktivnosti u vezi koronavirusa (COVID 19), policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Središnja Bosna, u suradnji s nadležnim organima i službama kontinuirano poduzimaju intezivne aktivnosti na realizaciji važećih naredbi nadležnih kriznih stožera.

U okviru brojnih aktivnosti koje se poduzimaju, uspostavljena je i elektronska baza u koju se evidentiraju osobe kojima su izdana Rješenja o izolaciji i karanteni od strane nadležnih organa. Baza je dostupna svim policijskim upravama i stanicama, kao i svim nadležnim zdravstvenim službama i sudskim organima na razini kantona. Korištenje baze omogućuje svakodnevno praćenje stvarnog stanja na terenu, te blagovremeno reagiranje po ukazanoj potrebi.

O složenosti i obimnosti zadanih obveza najbolje govori podatak da je do sada na području naše Županije izdano oko 4000 Rješenja o izolaciji osoba u trajanju od 14 dana, a policijski službenici su svakodnevno vršili obilazak svih osoba na terenu. Zbog kršenja izolacije izdan je 41 prekršajni nalog, te sačinjene 94 službene zabilješke koje su dostavljene nadležnim organima na daljnje postupanje. Aktualno je još oko 400 Rješenja o izolaciji osoba koje se svakodnevno obilaze, kao i  stalno osiguranje svih karantena na području naše Županije.

Pored navedenih aktivnosti, službenici policije aktivno rade i na drugim poslovima i zadacima, uključujući i borbu protiv zlouporabe opojnih droga.

Naime, policijski službenici PS Travnik koji su osiguravali karantenu u stambenom objektu u mjestu Polje Slavka Gavrančića, općina Travnik, izvršili su pregled kutije lijekova, koju je E.M., rođen 1989. godine iz Travnika, pokušao dostaviti osobi koja se nalazi u karanteni. Tom prilikom pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Pronađena materija je oduzeta, a protiv navedenih osoba slijedi poduzimanje zakonskih mjera i radnji.

Službenici policije u vezi aktuelne problematike nastavljaju s pojačanim aktivnostima koje poduzimaju u okviru svojih nadležnosti, a sve u cilju očuvanja povoljnog sigurnosnog stanja na području ŽSB, priopćeno je iz MUP-a ŽSB.

Prethodni članakNatječaj Gradske knjižnice Vitez “Ja sam krojač svoje sreće”
Sljedeći članakŽSB: Tijekom proteklog dana 40 testiranih, svi testovi negativni