MUP SBŽ: Prometno-preventivna akcija “Počela je škola”

stop policijaNa području Srednjobosanske županije (SBŽ) u ponedeljak 2. rujna počinje nova školska godina i tim povodom županijski MUP planira provesti prometno-preventivnu akciju “Počela je škola”.
Spomenuta akcija provodit će se u razdoblju od 2. do 20. rujna.U okviru akcije policijski službenici pojačat će nazočnost u blizini škola, naročito u vrijeme početka i završetka nastave, a poduzet će se i brojne druge aktivnosti poput suradnje s osnovnim školama kroz organizaciju prigodnih predavanja i praktičnih vježbi radi upoznavanja djece s osnovnim pravilima ponašanja u prometu, priopćeno je FENI iz MUP-a SBŽ-a.

Planirane su i zajedničke aktivnosti s nadležnim općinskim službama, lokalnim auto i moto klubovima i drugim udrugama građana, a sve s ciljem podizanja razine svijesti o opasnostima kojima su u prometu izložena djeca, a posebno ona koja po prvi put samostalno sudjeluju u prometu.

Apeliramo na vozače – vozite oprezno, a naročito u blizini škole, poručuju iz MUP-a SBŽ, a roditelje mole da još jednom upozore svoju djecu na opasnosti koje vrebaju u prometu te da im pokažu najsigurniji put od kuće do škole.

Iz MUP-a SBŽ pozvali su građane da prijave nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona 122 i na taj način daju svoj doprinos sigurnosti najmlađih sudionika u prometu.