MUP SBŽ: Pojačane mjere kontrole rada ugostiteljskih objekata, prometa i uporabe pirotehničkih sredstava

Službenici MUP-a Srednjobosanske županije učinit će sve da doček i proslava Nove godine prođe bez problema, uz nastojanje da svim građanima osiguraju nesmetano obilježavanje ovog praznika.

Građane molimo da nam u tom nastojanju pomognu tako što će izbjeći rizična ponašanja, koja su evidentirana u ranijem periodu. Upozoravamo samo na neke opasnosti kao što je uporaba pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, te narušavanja javnog reda i mira usljed alkoholiziranosti. Posebno apeliramo na mlade da izbjegnu takva ponašanja i tako sačuvaju svoju sigurnost i sigurnost svojih najbližih prijatelja i rodbine”, navode iz MUP-a.

Kako bi spriječili takva ponašanja službenici policije će preduzeti pojačane mjere na kontroli rada ugostiteljskih objekata, pojačanoj kontroli prometa, sprječavanju neovlaštene upotrebe pirotehničkih sredstava i druge mjere.

Molimo građane da na terenu surađuju sa službenicima policije u ispunjavanju našeg zajedničkog cilja – sigurnog okruženja. Za sve informacije, pomoć ili prijavu nezakonitih ponašanja, možete se obratiti u najbližu policijsku stanicu na besplatan broj telefona 122”, navode iz MUP-a SBŽ.

Prethodni članakUskoro video nadzor na ulicama Novog Travnika
Sljedeći članakVitez: Paketići za socijalno ugroženu djecu