MUP KSB: U pretresu pronađeno vatreno oružje, nelegalne cigarete i droga

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Središnja Bosna su koordiniranim planskim aktivnostima realizirali još jednu uspješnu akciju u borbi protiv zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja. 

Akcija je realizirana na području Travnika, a prethodilo joj je prikupljanje operativnih saznanja, praćenja i duže opservacije kriminogenih osoba.

Naime, dana 9.9.2021. godine, u ranim jutarnjim satima, u suradnji s nadležnim kantonalnim Tužiteljstvom, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres obiteljske kuće koju koristi B.A., a nalazi se u mjestu Mehurići, općina Travnik.

Prilikom pretresa pronađene su određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed, zatim 24 šteke cigareta bez akciznih oznaka i određena količina sitno rezanog duhana, kao i vatreno oružje – pištolj marke CZ, kalibra 6,35mm. Također, pronađeni su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela i koji će se koristiti u procesu dokazivanja.

Pronađene materije i vatreno oružje su oduzeti, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske borbe protiv ovakvih vrsta kriminaliteta, kojom prilikom su prikupljena određena operativna saznanja koja će biti korištena tijekom istražnih radnji koje će se kontinuirano poduzimati i u narednom periodu.

Važno je napomenuti da je u ovoj godini otkriveno oko 150 krivičnih djela iz ove oblasti, a samo u dvije akcije na području Viteza i Busovače pronađeno je i oduzeto oko 22 kg opojne droge speed, dok je ranijih godina na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja u jednoj akciji oduzeto oko 30 kg cannabisa. Tijekom 2019. i 2020. godine otkriveno je preko 450 ovakvih krivičnih djela, a ostvarena je i značajna suradanja s drugim policijskim agencijama, koje su za rezultat imale zapljenu većih količina opojne droge (na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja oko 400 kg cannabisa, zatim u Bosanskoj Gradišci, Sarajevu i dr.)

(URED KOMESARA)