MUP KSB pojačao aktivnosti povodom početka nove školske 2021./22.godine

Uprava policije MUP-a Kantona Središnja Bosna i ove godine provodi pojačane planske aktivnosti povodom početka nove školske godine.

Aktivnosti će biti usmjerene na povećanje stupnja sigurnosti učenika u prometu, a provodit će se u okviru akcije pod nazivom „SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“.

Osnovni cilj ove akcije je poboljšanje stupnja sigurnosti djece, odnosno učenika kao sudionika u prometu, koja uključuje i edukaciju učenika u oblasti prometnih pravila, s posebnim naglaskom na opasnosti koje ih očekuju. 

Planirane aktivnosti će se realizirati, između ostalog, pojačanim prisustvom policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova i drugih mjesta gdje učenici prelaze preko prometnih traka, a gdje postoji realna opasnost. Ovakav pristup predstavlja dodatno upozorenje svim sudionicima u prometu na poštivanje prometnih propisa.

POZIVAMO VOZAČE – VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da učenici pokušaju prijeći kolnik.

MOLIMO RODITELJE–  još jednom upozorite svoju djecu  na opasnosti koje vrebaju u prometu i pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

GRAĐANI – PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122, jer na taj način pridonosite sigurnosti svih sudionika u prometu.

Sve navedene aktivnosti će se realizirati uz puno poštivanje svih epidemioloških mjera koje su naložene od strane nadležnih kriznih stožera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa na našem području.

Prethodni članakKina djeci ograničila videoigre na tri sata tjedno
Sljedeći članakU Vitezu do sada dvije doze cjepiva primilo gotovo četiri tisuće osoba