MUP KSB: Nekoliko šumskih požara uzrokovano paljenjem korova

Economic

Obavještavaju se građani da je u proteklom razdoblju prijavljeno nekoliko šumskih požara uzrokovanih paljenjem korova na njivama i drugim površinama. Takvi požari obično za posljedicu imaju veliku materijalnu štetu, a zabilježeni su slučajevi u kojima su uništena stabla u voćnjacima, pa čak stambeni i pomoćni objekti, priopćeno je iz MUP KSB.
Iz tog razloga, apeliramo na građane da obrate pažnju na ovakve i slične aktivnosti, a posebno u vrijeme jakog vjetra, u doba dana kada će požar ostati neprimjećen ili u blizini šumskih nasada i stambenih ili drugih objekata, poručili su.

- REKLAMA -

Upozoravaju da će službenici policije, u suradnji sa drugim institucijama, u narednom periodu poduzimati intenzivne mjere i radnje na otkrivanju i sankcioniranju osoba koje paljenjem korova izazivaju opću opasnost za ljude i imovinu, kako je to i predviđeno Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. Propisana kazna za ovo kazneno djelo je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine.

Molimo građane da uvaže naše apele i upozorenja, te u slučaju da primijete požare to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici na broj telefona 122, ili vatrogasnoj jedinici na broj 123.