MUP KSB-a dobio 46 novih policajaca

Kantonalni ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović istaknuo je da je KSB vodeći kanton u pomlađivanju policijskog kadra, naglasivši kako je u protekle četiri godine zaposleno više od 200 policajaca.

Oni su završili obuku na policijskoj akademiji s izrazito visokom ocjenom što bi trebalo garantirati kvalitetu njihovog rada, kazao je Vidović.

U MUP-u KSB-a zadovoljavajućim su ocijenili situaciju u oblasti sigurnosti u ovoj godini, istaknuvši podatak o manjem broj poginulih u prometnim nesrećama.

Osvrćući se na situaciju kada je riječ o alkoholiziranim vozačima, poput 34-godišnjeg Nermina Rustempašića koji je nedavno u Novom Travniku usmrtio majku i kćerku, te ozlijedio troje djece, policijski komesar MUP-a SBK-a Faik Adilović kazao je novinarima da je policija poduzela mjere iz svoje nadležnosti.

Mi smo njega procesuirali i kazneno i prekršajno. U tri navrata mu je oduzimana vozačka dozvola i mi ne možemo na to utjecati, kazao je Adilović.

Kako je rečeno iz MUP-a KSB-a, u ovoj godini je za 30 posto smanjen broj kaznenih djela, dok je za oko 60 posto manje krađa automobila.