Multidisciplinarni tim Vitez upoznao građane Viteza s projektom „STOP NASILJU”

Danas je u Vitezu upriličena podjela letaka, koji imaju za cilj podizanje svijesti o štetnosti nasilja u obitelji, a u njima se nalaze i informacije o institucijama kojima se žrtve nasilja mogu obratiti, javlja Radio Vitez.

Letci sadrže informacije i kontakte institucija koje su nadležne u postupanju u slučajevima nasilja u obitelji, odnosno za njegovo procesuiranje i pružanje pomoći žrtvama nasilja, kao što su Policijska stanica Vitez i Centar za socijalni rad Vitez.

Letci su tiskani u okviru projekta „Jačanje kapaciteta i usavršavanje članova Multidisciplinarnog tima Vitez u prevenciji i  borbi protiv nasilja u obitelji“, koji se realizira kroz projekt „Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini”. Riječ je o projektu koji se realizira u okviru sporazuma Gender Centra Federacije Bosne i Hercegovine i Agencije za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, uz finansijsku potporu USAID-a.“

Podjela letaka je upriličena danaa, a sutrašnji dan, 25. studeni, obilježava se kao Međunarodni dan borbe ili suzbijanja nasilja nad ženama. Bio je to povod da Multidisciplinarni tim Vitez svojim sugrađanima približi ovaj problem i podigne svijest o društvenoj štetnosti obiteljskog nasilja, kao i svih drugih vrsta nasilja.

Prethodni članakVITEZ: Preminuo Pero Gudelj
Sljedeći članakUkoliko trebate usluge vodoinstalatera, ovo je pravi oglas za vas!