Muharem Grabus iz Viteza izabran u rukovodstvo sabora SBŽ

Rukovodstvo Skupštine Srednjobosanske županije (SBŽ) kompletirano je danas izborom Muharema Grabusa (SDA), kojeg je kandidirao Klub Bošnjaka, te Nikole Simića (SDP BiH), koji je bio kandidat Kluba Srba.

Odmah nakon što je otvoren nastavak konstituirajuće sjednice, Klub Bošnjaka je zatražio stanku kako bi održao konsultacije a nakon stanke predložili su vitežanina Muharema Grabusa (SDA) za rukovodstvo SBŽ. Za Grabusa je glasalo 22 za, 3 su bila protiv dok je 5 bilo suzdržanih.

Prijedlog Kluba Srba od ranije je bio Nikola Simić (SDP BIH) a izglasan je 26 za i 4 suzdržana, redom svi iz HDZ-a jer su zamjerali Simiću da je tijekom 2011. na vrlo bezobrazan način ignorirao volju hrvatskog naroda. U rukovodstvo Sabora SBŽ jednoglasno (30) je još na početku godine iz reda hrvatskog naroda izabran Josip Kvasina (HDZ BIH). Trojica članova skupštinskog rukovodstva dogovorit će se o tome tko će od njih biti predsjedatelj Skupštine.

Nakon današnjeg izbora, iz županijske organizacije DF-a potvrdili su kako će se povući iz pregovora o formiranju Vlade SBŽ-a jer, kako kažu, nije ispoštovan dogovor da njima pripadne bošnjačka pozicija u rukovodstvu Skupštine SBŽ-a.