Muftija travnički posjetio humanitarnu udrugu “Sreća za sve”

Manifestacija „Dani Ajvatovice“ već nekoliko godina u svom programu ima i aktivnosti humanitarne naravi. Ove aktivnosti su nam značajne, tako i današnja posjeta centrima i udrugama za djecu s poteškoćama u razvoju – izjavio je muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović prilikom posjete Humanitarnoj udruzi „Sreća za sve“ u Travniku.

Cilj današnje posjete muftije travničkog Humanitarnom udruženju „Sreća za sve“ bio je iskazivanje potpore radu ove udruge, prenosi MINA.

– Razgovarali smo s korisnicima i njihovim roditeljima i starateljima. Uručili smo im pomoć iz Fonda Bejtul-mal, putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice. Na ovaj način pokazujemo da se Zajednica brine o ranjivim kategorijama društva – naglasio je muftija.

Rad Udruge „Sreća za sve“ je inspirativan, ocijenio je muftija Adilović, dodavši da u Udruzi uvijek nailaze na toplu dobrodošlicu, predan rad, nove ideje i incijativu za napredak. 

– Važno je spomenuti da se bave plasteničkom proizvodnjom kroz radno-okupacionu terapiju. Uspjeli su organizirati da na korištenje dobiju veći komad zemlje s 12 plastenika na kojem rade i trude se, te tako, umjesto da budu samo primaoci donacija, oni žele i zaraditi – istaknuo je muftija.

Posjeti je prisustvovao i direktor travničkog Regionalnog odbora Muslimanskog dobrotvornog društva (MDD) Merhamet, Merzuk Omerdić.

Predsjednica Udruge Emina Alispahić zahvalila je Muftijstvu travničkom i Merhametu na današnjoj posjeti.

– Merhamet je više puta donirao paketiće za naše najmlađe, djeca se uvijek obraduju. Kada je riječ o Muftijstvu, jako sam ponosna što je naša suradnja uspješna i nadam se da će i trajati – naglasila je Alispahić.

Alispahić ističe da je društvo jako onoliko koliko je jaka njegova najranjivija kategorija.

– Pripadnici ove kategorije mogu biti društveno korisni pojedinci, a njihovim roditeljima treba potpora, jer je njihova borba cjeloživotna. Trudimo se dati im potporu. Vjerujem da smo na dobrom putu, jer smo do danas postigli i neke značajne pomake – poručila je  Alispahić.

Direktor Regionalnog odbora MDD Merhamet, Merzuk Omerdić, izrazio je zadovoljstvo zbog današnje posjete.

– Mališani su nas dočekali s dozom sreće na njima jedinstven način. Nadam se da će ova suradnja potrajati i u budućnosti, a svakako se nadamo suradnji i s drugim udrugama – kazao je Omerdić.

Pored ove posjete realizirane su i posjete Udruzi za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama „Leptir“ i Udruzi djece i mladih oboljelih od dijabetesa „Slatki svijet“ u Bugojnu, Udruzi za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju „Vodopad ljubavi“ u Jajcu te edukacijsko-rehabilitacijskom centru „Duga“ u Novom Travniku, a Merhamet je za sve korisnike pripremio paketiće.