U Mostaru se okupili stručnjaci medicine iz 15 zemalja svijeta

Svečano otvaranje 16. međunarodnog euroazijskog kongresa gastroenterologa i hepatologa te 6. znanstvenog simpozija gastroenterologa i hepatologa BiH upriličeno je u petak u Hotelu “Mepas” u Mostaru.

Dvodnevni kongres i simpozij otvorio je predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara koji je u svom obraćanju naglasio značaj ovog skupa koji, po njegovim riječima, puno znači za Mostar, Federaciju BiH i BiH.

– Prevažno je da se liječnici znanstveno usavršavaju i da na ovakvim skupovima razmjenjuju iskustva i stječu nova znanja – kazao je Čavara te sudionicima poželio uspješan rad.

Kongres je okupio eminentne stručnjake iz područja gastroenterologije, infektologije i abdominalne kirurgije te obiteljske medicine iz 15 zemalja svijeta, a među njima su specijalisti iz BiH, Hrvatske, Srbije, Turske, Japana, Bangladeša, Albanije, Kosova, Azerbejdžana, SAD-a.

Neke od tema koje će biti zastupljene na kongresu su gastroenterologija, hepatologija, pankreatologija, upalne bolesti crijeva i onkologija u gastroenterologiji, te abdominalna kirurgija.

Dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru i jedan od organizatora skupa Milenko Bevanda kazao je kako je ovaj događaj jedan od najvećih medicinskih skupova u BiH i okruženju ove godine.

– Gledajući teme koje će biti zastupljene, može se reći kako su neke od njih trenutno najaktualnije u medicini i izazivaju posebno zanimanje kako struke, tako i javnosti – kazao je Bevanda.

Kongres se održava u organizaciji Euroazijskoge udruge gastroenterologa, Asocijacije gastroenterologa i hepatologa BiH te Udruge kirurga Federacije BiH.

Predsjednik Euroazijske udruge gastroenterologa Hasan Ozkan također je naglasio važnost ovakvih događaja tijekom kojih stručnjaci dijele spoznaje suvremene gastroenterologije i hepatologije.

Prethodni članakOtkrivena 82 neprijavljena radnika, zapečaćeno 49 objekata
Sljedeći članakBiH i Hrvatska ne bi se mogli obraniti bez hrabrosti i sposobnosti branitelja HVO-a