Mostar okovan u crno na Božić: Objavljene fotografije dijela kuće u kojem su stradale sestre

Stravični požar, koji je sinoć odnio dva života, zakovao je Mostar u crno i to na Božić, prenosi “Avaz”.

Dvije sestre stradale su u požaru, koji je sinoć zahvatio obiteljsku kuću u Ulici Bariše Smoljana u Mostaru, nedaleko od mostarske katedrale, gdje se u to vrijeme slavila božićna polnoćka. Vatrogasna jedinica Mostar objavila je fotografije dijela obiteljske kuće koja je u potpunosti izgorjela.

– Sinoć, na otkucaj kazaljki sata, umjesto čestitanja Božića, Mostar je bio zavijen u crno. U 00:03 sati primili smo dojavu da gori obiteljska kuća gdje su nažalost dvije osobe izgubile život. Iskrena sućut obitelji i prijateljima – navodi se na stranici Vatrogasne jedinice Mostar, gdje su i objavljene ove slike.

Podsjećamo, smrtno su stradale Saida Balić (53) i njena dvije godine starija sestra Asja Dugandžić. Nesretne sestre su, prema preliminarnim rezultatima, stradale uslijed gušenja dimom, a saznaje se da je Dugandžić do dolaska policije i ekipe Hitne pomoći davala znakove života. Iako su liječnici na licu mjesta pokušali reanimaciju, nažalost spasa joj nije bilo, a dežurni liječnik je, također, mogao samo konstatirati smrt njene sestre, koja je dugi niz godina bila nepokretna.

Dugandžić se brinula o sestri, a jedan od susjeda je vidio da je izašla izvan kuće u trenutku kada se vatra ukazala i kada je dim počeo kuljati na sve strane.

U jednom trenutku ona se ponovno zaputila prema kući, vjerojatno, zbog nepokretne sestre, a iako je jedan susjed vikao na nju da to ne čini, ona ga nije poslušala.