Most prema Bogu stoji na stupovima ljubavi

U svečanom ozračju u ispunjenoj crkvi župe uznesenja BDM u Tolisi pod velikom svetom misom obavljen je obred redovničkog oblačenja franjevačkog habita našeg sugrađanina i župljanina Nikole Livaje.

Nikola je uz još sedam postulanata Franjevačke provincije Bosne Srebrene tim činom započelo godinu novicijata ili tzv. kušnje. Novicijat je razdoblje kojim se kandidat za redovnika upoznaje s pravilom franjevačkog reda i samostanskim životom.

Svetu misu i obred oblačenja habita predvodio je fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, uz koncelebraciju velikog broja svećenika.

– Na dan vjere, nade i ljubavi, na dan susreta s Isusom Kristom raspoložimo svoje srce za susret s njim. Most koji nas vodi do Boga stoji na stupu ljubavi prema Bogu i na stupu ljubavi prema čovjeku. Tko god ruši barem jedan od ova dva stupa ne može doći do svog cilja, ne može doći do Boga. Zato treba graditi svoj život na ova dva stupa i uvjereni smo kako ovi mladići koji su došli obući habit svetog Franje žele graditi svoj život upravo na ova dva stupa, na ljubavi prema Bogu i na ljubavi prema čovjeku, rekao je provincijal fra Jozo Marinčić i poručio:

– Uz ono što ćete vi naučiti u teologiji, važno je što nosite u sebi i svom srcu.

Na početku misnog slavlja gvardijan fra Marijan Živković pozdravio je sve vjernike, posebice obitelji novaka koje su se žrtvovale da njihovi sinovi krenu putem Krista.

– Za nas i našu župu, kao i cijelu franjevačku zajednicu, danas je posebno svečan i veliki dan.

Vecernji.ba