Monodramom ”Otirač” zaključeno Hrvatsko proljeće Središnje Bosne

Monodramom „Otirač“ u izvedbi mostarskog glumca Ive Krešića u kinu „Theatre“ u Busovači te podjelom zahvalnica  završena je kulturna manifestacija „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“.

Tijekom večeri priređen je i kratki film kojim su organizatori prikazali događaje koji su organizirani u sklopu ove manifestacije, a u glazbenom dijelu programa nastupile su Monika Legenović i Davorka Dujmušić.

Nekoliko stotina posjetitelja u proteklih je nešto više od mjesec dana imalo prilike uživati u 14 događaja upriličenih u 10 općina Županije Središnja Bosna.

Organizator kulturne manifestacije „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ koja je ove godine održana po prvi put, bio je ŽO Mladeži HDZ BiH Županije Središnja Bosna. Koordinatorice projekta čiji je cilj bio upoznavanje i zbližavanje Hrvata Središnje Bosne bile su Irena Mrnjavac i Glorija Lujanović.

Nakon odlične predstave „Otirač“ koja je posjetitelje nasmijala do suza, podijeljene su zahvalnice pojedincima koji svojim sudjelovanjem doprinijeli uspjehu projekta, a „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ zatvorila je Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB.

”Mi smo ovom manifestacijom ispričale svoju hrvatsku priču kroz koju smo afirmirali ne samo kulturu već i naše zajedništvo. HDZ BiH ponosno je stao iza ovog projekta, ne samo naša mladež već i seniori. Kad prepoznate u mladima želju da nešto naprave, želju koju su imale Irena Mrnjavac i Glorija Lujanović, vi im jednostavno morate pomoći“, izjavila je Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB izražavajući uvjerenje da će se manifestacija Hrvatsko proljeće Središnje Bosne održavati i idućih godina.

Ulaz na sve manifestacije upriličene u sklopu „Hrvatskog proljeća Središnje Bosne“ bio je slobodan, a posjetitelji su imali priliku donirati novac za pomoć poplavljenim područjima u BiH te je manifestacija imala i humanitarni karakter.

Prethodni članakZapočeo upis studenata na Sveučilište “Vitez” iz Viteza
Sljedeći članakIzuzetno uspješna donatorska večer HDZ-a BIH u Vitezu