Monodramom Ive Krešića završava se Hrvatsko proljeće Središnje Bosne

Monodramom ”Otirač – Uan men šou” mostarskog glumca Ive Krešića u subotu, 28. lipnja, bit će zatvoreno ovogodišnje Hrvatsko proljeće Središnje Bosne (HPSB).

Radi se kulturno-zabavnoj manifestaciji koja je održana u svim općinama Srednjobosanske županije, a među 14 događaja održane su predstave, koncerti, tribine.

Monodrama ”Otirač – Uan men šou” ismijava nametnutu hijerarhiju i dvoličnost društva, govori o svemu onome što tišti svakog normalnog čovjeka u ovom društvu. Licemjerje, bahatost, glupost, nemoral, tupost, bankarske kredite, farmaceutsku industriju, vjerske rituale, političare, činovnike, sve koji nam kroje kapu Ivo Krešić maestralno na komičan izvrće ruglu, ostavljajući publiku bez daha.

Uan men šou je svijet koji je sam postao pozornica u kojem se izvodi vrhunska gluma zanemarivanja ljudskih potreba.

Monodramu za koju je sam napisao tekst Ivo Krešić izveo u je u BiH i Hrvatskoj preko sto puta, posjetitelji će u sklopu Hrvatskog proljeća Središnje Bosne imati priliku pogledati u subotu, 28. lipnja, u dvorani kina ‘Theatre” u Busovači, s početkom u 19,00 sati.

Poslije predstave svim sudionicima ovogodišnjeg Proljeća bit će dodijeljene zahvalnice, a druženje će biti nastavljeno uz glazbeni program.