Molotovljev koktel bačen na kuću Nike Sučića

Pred vrata porodične kuće Nike Sučića jučer ujutro, u Travniku, bačena je zapaljena boca koja je pričinila štetu na vratima, potvrđeno nam je iz Ministarstva unutarnjih poslova. Na licu mjestu zatekli smo vlasnika objekta koji je bio vidno uznemiren, jer je riječ o jednom u nizu napada na njegovu obiteljsku i poslovnu imovinu.

– To je bilo jutros oko 1,30 sati. Vidjelo se po ostacima boca da je to bio Molotovljev koktel, i to u bocama od “Kiseljaka”. Nakon što su bacili pobjegli su, a na vratima je počela sukljati vatra i dim. Mislio sam u jednom trenutku da ćemo morati bježati iz kuće. Nemam pojma tko bi to mogao biti, jer nisam ni s kim u zavadi i nitko mi nije prijetio niti me zvao – kazao nam je Niko Sučić, ističući da su njegova imovina i imovina njegove firme bile više puta meta napada.

U proteklom periodu učestale su paljevine na području travničkih naselja Putićevo i Nova Bila pa su na meti bili porodični i poslovni objekti još nekih poduzetnika. Neke od njih čuva i policija. Uviđaj na licu mjesta, ispred kuće obitelji Sučić, obavili su istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Travnik, a istraga je u tijeku.

Kenan Kavazović / DA