Molitva za ubijenog Jozu Kafadara

Dostojanstveno, s dužnim pijetetom u petak predvečer u travničkoj župi Brajkovići obilježena je druga godišnjice svirepog ubojstva uglednog mještanina, povratnika, gospodarstvenika, Joze Kafadara b(69).

Naime, Jozo je ubijen 27. svibnja 2014. na izlazu iz sela Šušanj, 700-800 metara od obiteljskog doma na Ovnaku. Ubijen je s četiri hica iz vatrenog oružja dok se vračao kući jašući konja. Unatoč brojnim obećanjima  nadležnih institucija i organa Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije, te istražnih stručnjaka MUP-a Federacije BiH, počinitelj(i) i nalogodavac ni nakon dvije godine nisu otkriveni.

U povodu druge godišnjice Jozinog ubojstva u župnoj crkvi svetih Petra i Pavla u Brajkovićima slavljena je sveta misa zadušnica za ubijenog Jozu i sina mu Antu koji je 2012 poginuo u prometnoj nesreći.

Uz rodbinu i prijatelje svetoj misi prisutna je bila i  veća skupina članova Udruge poslodavaca Viteza čiji su članovi bili i pokojni Anto i Jozo, a to su i sada ugledni poduzetnici, jozini sinovi Dragan i Vlatko, vlasnici uspješnih tvrtki „Ovnak“ i „CM“.

Nakon svete mise svi su oni pohodili groblje na Ovnaku i uz vječno počivalište pokojnih Ante i Joze  Kafadar položili su cvijeće i upalili svijeće. Molitvu opijela, kao i svetu misu zadušnicu u župnoj crkvi, predvodio je župnik fra Leon Pendić.