Mogherini-Bevanda: BiH mora iskoristi šansu koju je dobila od EU

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je da BiH mora iskoristiti šansu koju je dobila od EU da bi krenula naprijed, te izrazio nadu da će vrijeme koje je pred BiH biti ispunjeno entuzijazmom svih političkih sudionika.

Bevanda, koji je jučer u Sarajevu razgovarao s visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini, izrazio je zadovoljstvo što je izjava o reformama u procesu priključenja EU usvojena u oba doma Parlamenta BiH, i što je Mogherini nazočila tom činu, priopćeno je iz Vijeća ministara prenosi HMS.

“Pred nama je težak rad. Znamo koje smo zadatke dobili u Bruxellesu i znamo da su ostale obveze koje nismo završili. Vjerujem da ćemo ubrzo imati efikasan mehanizam koordinacije koji će omogućiti da BiH govori jednim glasom”, rekao je Bevanda.

Mogherini je zahvalila Bevandi za podršku BiH da krene putem napretka, i izrazila zadovoljstvo zbog koraka koji je danas napravila, što će rezultirati bržem putu ka EU.

Bevanda i Mogherini usuglasili su se da je proces koji je pred BiH težak, i da je neophodno pokrenuti suštinske reforme koje će je približiti EU.

Izvor