Mladić iz Kiseljaka ubojica trudnice u Zagrebu?

David Komšić, devetnaestogodišnjak koji se sumnjiči za ubojstvo osamnaestogodišnje Kristine Krupljan, porijeklom je iz BiH, točnije iz Kiseljaka. Kako pišu hrvatski mediji, njegova obitelj tek posljednjih nekoliko godina živi u Zagrebu i bavi se ugostiteljstvom.
Prema neslužbenim informacijama, upravo tu se skriva motiv zločina koji je potresao cijelu regiju odnosno napada bivšeg mladića s kojim Kristina nije željela imati nikakve veze.
Da je Komšić prijeklom iz Kiseljaka potvrdili su i njegovi poznanici. Društvene mreže, a posebno Instagram profil koji, čini se, pripada osumnjičenom, preplavljeni su uvredljivim i prijetećim komentarima, prenosi Faktor.
David je djevojku koja je bila u drugom stanju u njenom automobilu izbo nožem, a ona je preminula na mjestu od zadobivenih ozljeda.
Kristina je inače prije nekoliko godina bila u vezi s danas 19-godišnjim Komšićem, no tada je prekinula vezu, a on ju je počeo napadati i prijetiti joj. To je trajalo još od 2015. godine, a Index je saznao kako je policija podnijela više krivičnih prijava protiv mladića proteklih godina.
Kako piše Index, osumnjičeni za ubiojstvo 18-godišnje Kristine, od 2015. godine imao je zabranu prilaska!
Njena majka kaže kako ju je cijelo vrijeme napadao i prijetio joj, a policija nije ništa poduzimala.
– Prvi put ju je istukao kod crkve, drugi put joj je uzeo mobitel, treći put razbio auto. I četvrti put je ubio – kazala je ona. Kristinu je David 27. studenog prošle godine fizički napao. Njoj je tada, dok je vozila automobil, put prepriječio drugi automobil. Poznata osoba je tada razbila vozačevo staklo, te je uz pomoć još jedne osobe fizički napala.
Majka je za Index pokazala sudsko rješenje kojim se Davidu Komšiću zabranjuje prilazak Kristini. Rješenje datira od svibnja 2015. godine! Upravo na ovom dokumentu je vidljivo da je Komšić porijeklom iz BiH, te da samo boravi u Zagrebu.

U njemu stoji i da će tada maloljetni David završiti u zatvoru ako se ne bude pridržavao mjera opreza. Prema rješenju, on je imao zabranu posjećivanja Kristininog prebivališta i boravišta, zabranu približavanja i uspostavljanja izravne ili neizravne veze, nije joj se smio približiti na razdaljinu bližu od 300 metara, te je kontaktirati.

– Trebala je roditi 11. rujna i bila je jako sretna radi toga, trebala se uskoro preseliti kod dečka. Prije nekoliko godina bio je u vezi s Kristinom, a nakon što su prekinuli, počeo joj je raditi probleme. Napao ju je tu u blizini crkve, pa joj je prošle godine razbio auto, uzeo joj je mobitel, stalno joj je prijetio da ima novca i da će sve napraviti. Više puta ga je moja kći prijavljivala za maltretiranje, i ja sam bila u policijskoj postaji zbog toga, ali policija na kraju nije ništa poduzela – ispričala je novinarima majka ubijene djevojke.
Navodno, Kristina je na dan kada je ubijena svjedočila u Palači pravde vezano za razbojništvo koje je počinjinjeno nad njom a u kojem je sudjelovao i Komšić. Tog dana onu ju je navodno zvao i molio ju da mu se vrati ali ona je ustrajala u odluci da tu vezu zauvijek okonča. Na kraju je prihvatila njegov poziv i odlučila da sa njim ode na oproštajnu večeru u pizzeriju Nocturno u centru grada, kako bi porazgovarali unatoč svemu i bez obzira na prekid. Međutim, nije se vratila.
Nešto prije 22 sata Kristinin susjed je njezinu majku te policiju i Hitnu govoreći da je u Opelu na parkiralištu Kristina sva u krvi. David je otrčao kući i digao sve na noge, a netom prije predaje u policiji nož je odbacio u kontejner.

Prethodni članakNa Koševo bez bijele zastave
Sljedeći članakPlaninarska škola u Vitezu