Mladi u Travniku dobivaju „Drugu kuću“

Zapušteni prostor zgrade u centru Travnika, koja je do prije šest godina bila sjedište Radio-televizije Travnika, uskoro će zasijati u novom ruhu i sa sasvim novom namjenom i konceptom.

Ideja jedne od najaktivnijih omladinskih organizacija Centra za edukaciju mladih (CEM) je da u ovom prostoru napravi Društveni centar za djecu i mlade pod nazivom „Druga kuća“.

Kroz aktivnosti centra djeca i mladi će svakodnevno uživati zdravo i sigurno okruženje koristeći besplatne multidisciplinarne programe koje će voditi profesionalci.

Prostor smo dobili na korištenje na razdoblje od 15 godina uz uvjet da ga adaptiramo. Prostor je zapušten, potpuno devastiran uslijed višegodišnjeg nekorištenja i neodržavanja. Uskoro krećemo s prvom fazom radova na rekonstrukciji koja podrazumjeva čišćenje i demontažu unutar objekta”, kazao je za avaz.ba Adis Arnautović, izvršni direktor CEM-a.

Sama rekonstrukcija iznosit će 131 tisuću konvertibilnih maraka, a vrijednost investicije je veća od 200.000,00 konvertibilnih maraka kada se završi kompleno opremanje prostora.

Investitor cijelog projekta je CEM iz vlastitih sredstava, te uz podršku donator IOGT-NTO iz Švedske i turske općine Sindžan.

Želimo zahvaliti načelniku općine i Općinskom vijeću Travnik koje je dalo jednoglasnu podršku za jedan ovakav Centar”, ističe Nedim Pripoljac , programski menadžer CEM-a.

Vanjski djelovi objekta bit će obnovljeni, ali će zadržati prepoznatiljiv izgled, dok će unutrašnjost objekta dobiti sasvim novi, moderni izgled s brojnim sadržajima. Centar za edukaciju mladih od svog osnivanja pružao je brojne korisne programe mladim kako u Travniku, tako u srednjoj Bosni i šire.

Inače, zgradu u samom centru Travnika koristila je nekada Osnovna muzička škola, a bila je sjedište Radio Travnik. Ovaj objekt koristilo je i Muzičko društvo Travnik, popularna Limena glazba. Kada je osnovana Radio-televizija Travnik dobila je na korištenje cijeli objekt. Prestankom rada RTV Travnik prije šest godina objekt je ostao napušten i zapušten.

Prethodni članakI narednih dana temperature do 20 stupnjeva
Sljedeći članakPoduzeće Ovnak raspisuje natječaj za posao