Mladi tim iz Viteza pokreće marketinšku agenciju za društvene mreže

Prikupljanje web korisnika, interakcija s klijentima i povećavanje vrijednosti brenda su karakteristike kojima se bavi marketing društvenih medija. Prednost ove vrste marketinga je povećanje profitabilnosti u kratkom roku, što nije slučaj u drukčijim marketinškim pristupima.Trenutno na tržištu ne postoji jeftiniji i efikasniji način oglašavanja.

Prema istraživanju Forrester Research-a investiranje u marketing društvenih medija rast će do 34% godišnje. Za komunikaciju s kupcima, pridobivanje kupaca i razvoj proizvoda uvjerljivo najviše se koriste društvene mreže. Za vrijeme ekonomske krize budžeti za marketing drastično su smanjeni, tako da su oglašavanja preko društvenih mreža poput Facebook-a, You Tube-a i Twittera doživjela veliki porast.

Kako je, nažalost, Bosna i Hercegovina u puno toga među posljednjima, tako je tek nekoliko firmi i organizacija prepoznalo potencijal marketinga na društvenim mrežama. Razlog ovome je neinformiranost i manjak edukacije o marketingu na društvenim mrežama, posebno facebooku.

Ipak, mladi tim studenata iz Viteza prepoznao je mogućnosti facebook oglašavanja te su odlučili udružiti se i pokrenuti marketinšku agenciju “Kreativni Studio Exodus”.

U ovom trenutku članovi tima su Darijo Bošnjak, Goran Ramljak i Darko Jerkić, ali u budućnosti planiraju oko sebe okupiti još mladih ljudi koji su kreativni i spremni za konstantno učenje. Rad u agenciji za marketing na društvenim mrežama podrazumijeva dvadesetčetverosatnu angažiranost u svrhu što boljih rezultata.

Usluge koje bi ovaj tim pružao svojim klijentima su izrade facebook fan stranica, prikupljanje klijenata na facebook fan stranicama, izrada premium facebook reklama (Facebook oglašavanje), community management, edukacijski program usko vezan za facebook marketing te izrada facebook aplikacija.

Darijo Bošnjak je trenutno marketing menadžer za društvene mreže u firmi Kupujmo.ba koja se bavi grupnom prodajom, te je u kratkom roku postigao zavidne rezultate.

“Moja vizija je okupljanje mladog i kreativnog tima koji će pružati marketing usluge na društvenim mrežama za kompanije koje bi, naravno, prepoznale ovaj oblik oglašavanja, te pronašle svoju korist u ovoj oblasti. U toku su pregovori sa par firmi iz Viteza i ako dobijemo bar jedan ugovor odmah ćemo pokrenuti registraciju “Kreativnog Studija Exodus”. Jaka referenca nam je portal za grupnu kupovinu Kupujmo.ba gdje smo postigli odlične rezultate. Direktor Ivan Petrović je jako zadovoljan dosad učinjenim. Nadam se da će poduzetnici iz Poslovnog Centra 96, a i šire, prepoznati naše kvalitete i pružiti nam priliku za suradnju. Uvjeren sam u obostranu korist”, izjavio je za portal vitez.info Darijo Bošnjak.

Na koncu, ne preostaje nam drugo nego mladim kreativcima iz Viteza poželjeti uspjeh u daljnjem radu i čestitati im na inovativnosti. Bravo dečki i samo naprijed! 🙂