Mladi Napretka i u Busovači

Podružnica HKD Napredak u Busovači nositelj je kulturnog života u ovoj srednjobosanskoj općini, a po mnogočemu  spada u najaktivnije i najorganiziranije u brojnoj obitelji ovoga  Društva u Bosni i Hercegovini a i u inozemstvu. Takvi epiteti dodjeljuju im se zahvaljujući predanom i kvalitetnom radu  svih sekcija društva, nastupima i uspjesima na mnogim lokalnim i regionalnim ali i internacionalnim nastupima, kao što je i nastup folklorne sekcije na nedavnom otvaranju EYOF-a 2019. A podružnica u Busovači okuplja i više od 150 aktivnih  mladih osoba.

Upravo je to i razlog da je ova podružnica, unutar društva, osnovala pod organizaciju „Mladi Napretka“, akcija započeta  prije dvije godine u Zagrebu, a kasnije prihvaćena  u Tuzli, Ljubuškom, Beču i Mostaru, a ovih dana i u Busovači.. Okupljene mlade na osnivačkoj  Skupštini prigodnim riječima pozdravili su predsjednik podružnice u Busovači, Josip Križanović, te predsjednik krovne organizacije „Mladi Napretka“, Robert Petrović.

Skupštini se  razgovaralo o mnogim oblicima rada i djelovanja i o projektima koji se osnivanjem unutar podružnice organizacije „Mladi Napretka“ otvaraju i nude i koji će, vrlo brzo, obogatiti rad  Napretka u Busovači,  i uopće kulturni život u lokalnoj pa i regionalnoj zajednici..

Na Skupštini su izabrana tijela „Mladi Napretka“ Busovače. Za predsjednika je izabran, Ivan Zelenika,, a za dopredsjednike, Ana Bilić i Mateo Jurišić. Rizničarka je, Valentina Marić, dok je funkcija tajnice povjerenaValentini Čalić – Križanović. U Upravni odbor izabrani su: Brigita Batista, Marija Milić, Marina Jurić, Valentina Zelenika, Marko Grubešić, Magdalena Čavara i Goran Šantić. Na čelu Nadzornog odbora je Dragan Lucić a članovi su Jelena Krišto  i Lucija Livaja.