Mladež HDZ BiH ŽSB posjetila Vukovar

U organizaciji Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB, proteklu subotu, 20. studenoga 2021. godine, organizirana je posjeta gradu heroju – Vukovaru te susret s članovima Mladeži HDZ-a Vukovara.

“Po dolasku u Vukovar imali smo kratki sastanak i upoznavanje s članovima Mladeži HDZ-a Vukovara gdje smo srdačno dočekani od strane predsjednice Ivane Cindrić s članovima njene organizacije. Zatim smo se uputili ka Vodotornju, simbolu stradanja i otpora. Nakon toga obišli smo JU “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” gdje nas je dočekao časnik Hrvatske vojske, pukovnik Mihaljević. Objasnio nam je sam tijek i važnost Bitke za Vukovar. Uz to, upoznao nas je s osnovnim oružjem koje je korišteno tijekom rata i njegovim djelovanjem, s naglaskom na oružje koje su hrvatski branitelji izrađivali u malim radionicama ili pogonima napuštenih poduzeća. U nastavku posjete, nakon zajedničkog ručka, uputili smo se u Vukovarsku bolnicu gdje smo imali priliku vidjeti kako je izgledao život i rad u nehumanim ratnim uvjetima bez struje, vode i osnovnih sredstava za rad. Nakon posjete Bolnici, uputili smo se na Ovčaru gdje smo posjetili Spomen dom Ovčara i sam spomenik gdje smo položili vijence, zapalili svijeće te se prisjetili svih žrtava Domovinskog rata, kojima smo iskazali poštovanje i hvalu za žrtvu podnesenu u Domovinskom ratu. Posjeta je završena odlaskom na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te druženjem s Mladeži HDZ-a Vukovara u samom centru grada.”, stoji u priopćenju.

Predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB Dario Plavčić rekao je kako je ovo jedna od aktivnosti koje su planirane u 2021. godini.

“Tijekom devetog mjeseca organizirali smo akciju darivanja učenika u potrebi, potom akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj BIloj. U desetom mjesecu izradili smo Prijedlog mjera za demografsku obnovu u Županiji Središnja Bosna. Aktivnosti u jedanaestom mjesecu usko su vezane za značajne obljetnice poput obljetnice osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i pada grada Vukovara, kada smo u svim općinama ŽSB upalili svijeće i položili vijence. Iduća aktivnost koja je bila u planu je upravo prošlotjedna posjeta Vukovaru kojoj se odazvalo 20-ak članova Mladeži HDZ BiH iz središnje Bosne.”, rekao je Plavčić istaknuvši:

“Ovom prilikom se želim zahvaliti predsjednici Mladeži HDZ-a Vukovara Ivani Cindrić na srdačnoj dobrodošlici i pomoći prilikom organizacije posjete. Isto tako, hvala i predsjedniku ŽO HDZ BiH ŽSB i zastupniku u Saboru RH Radoji Vidoviću koji je omogućio odlazak naših članova Mladeži u Vukovar. Kroz dvanaesti mjesec nastavljamo s realiziranjem zacrtanih aktivnosti, a to je prije svega obilježavanje drugih značajnih datuma, posjeta institucijama vlasti te aktivnosti odbora Mladeži vezane za božićno vrijeme koje slijedi.”

Prethodni članakIz Veleposlanstva RH odgovorili Izetbegoviću, traže poštivanje nacionalnih identiteta
Sljedeći članakKino “Theatre” Busovača: Ghostbusters i House of Gucci od 25.11. u kinu