Mladež HDZ BiH ŽSB posjetila Vukovar

U organizaciji Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB, proteklu subotu, 20. studenoga 2021. godine, organizirana je posjeta gradu heroju – Vukovaru te susret s članovima Mladeži HDZ-a Vukovara.

“Po dolasku u Vukovar imali smo kratki sastanak i upoznavanje s članovima Mladeži HDZ-a Vukovara gdje smo srdačno dočekani od strane predsjednice Ivane Cindrić s članovima njene organizacije. Zatim smo se uputili ka Vodotornju, simbolu stradanja i otpora. Nakon toga obišli smo JU “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” gdje nas je dočekao časnik Hrvatske vojske, pukovnik Mihaljević. Objasnio nam je sam tijek i važnost Bitke za Vukovar. Uz to, upoznao nas je s osnovnim oružjem koje je korišteno tijekom rata i njegovim djelovanjem, s naglaskom na oružje koje su hrvatski branitelji izrađivali u malim radionicama ili pogonima napuštenih poduzeća. U nastavku posjete, nakon zajedničkog ručka, uputili smo se u Vukovarsku bolnicu gdje smo imali priliku vidjeti kako je izgledao život i rad u nehumanim ratnim uvjetima bez struje, vode i osnovnih sredstava za rad. Nakon posjete Bolnici, uputili smo se na Ovčaru gdje smo posjetili Spomen dom Ovčara i sam spomenik gdje smo položili vijence, zapalili svijeće te se prisjetili svih žrtava Domovinskog rata, kojima smo iskazali poštovanje i hvalu za žrtvu podnesenu u Domovinskom ratu. Posjeta je završena odlaskom na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te druženjem s Mladeži HDZ-a Vukovara u samom centru grada.”, stoji u priopćenju.

Predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB Dario Plavčić rekao je kako je ovo jedna od aktivnosti koje su planirane u 2021. godini.

“Tijekom devetog mjeseca organizirali smo akciju darivanja učenika u potrebi, potom akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj BIloj. U desetom mjesecu izradili smo Prijedlog mjera za demografsku obnovu u Županiji Središnja Bosna. Aktivnosti u jedanaestom mjesecu usko su vezane za značajne obljetnice poput obljetnice osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i pada grada Vukovara, kada smo u svim općinama ŽSB upalili svijeće i položili vijence. Iduća aktivnost koja je bila u planu je upravo prošlotjedna posjeta Vukovaru kojoj se odazvalo 20-ak članova Mladeži HDZ BiH iz središnje Bosne.”, rekao je Plavčić istaknuvši:

“Ovom prilikom se želim zahvaliti predsjednici Mladeži HDZ-a Vukovara Ivani Cindrić na srdačnoj dobrodošlici i pomoći prilikom organizacije posjete. Isto tako, hvala i predsjedniku ŽO HDZ BiH ŽSB i zastupniku u Saboru RH Radoji Vidoviću koji je omogućio odlazak naših članova Mladeži u Vukovar. Kroz dvanaesti mjesec nastavljamo s realiziranjem zacrtanih aktivnosti, a to je prije svega obilježavanje drugih značajnih datuma, posjeta institucijama vlasti te aktivnosti odbora Mladeži vezane za božićno vrijeme koje slijedi.”