Mladež HDZ BIH Vitez u akciji „Božić za svakoga“ posjetila više od 30 obitelji

Mladež HDZ BiH iz Viteza povodom Božića, blagdana Kristova rođenja, organizirala je akciju pod sloganom „Božić za svakoga”, te u periodu od Badnjeg dana do zadnjeg dana prosinca 2013. godine posjetila i darivala više od 30 obitelji.

U organizaciji i na inicijativu mladih osoba iz viteškog općinskog odbora Mladeži HDZ-a BIH prikupljena je znatna količina odjeće, hrane i higijenskih preparata, kao i bijele tehnike, a u akciju prikupljanja uključio se i seniorski odbor HDZ-a BiH Vitez, OO ZŽ Kraljica Katarina Kosača HDZ BIH Vitez, ali i brojni građani Viteza bez obzira na stranačku i nacionalnu pripadnost, prepoznavši ovu akciju kao vrijedan projekt, projekt solidarnosti, ljubavi i poštovanja.

„Ovom akcijom željeli smo pokucati i otvoriti vrata osoba koje je društvo, u ovom ubrzanom svijetu zaboravilo ili napustilo. Nekima nije bila potrebna materijalna pomoć, nego više spoznaja da u doba blagdana nisu sami. Mi smo nastojali, a i dalje ćemo to činiti, pokazati vlastitim primjerom da je svijet najbolje početi mijenjati od sebe. Ovo je za sve nas bilo vrlo poučno iskustvo, naučili smo da bi svi trebali više cijeniti ono što imamo, a ljubav dijeliti s našim bližnjima. Hvala svima koji su prepoznali naše iskrene namjere i pomogli ovu akciju”, rekao je predsjednik Mladeži HDZ BIH Vitez, Ivan Sajević.

Poseban obol ovoj akciji svojim humanim radom dali su Jakov Križanović, Marina Alilović, Bojana Dimitrijević, Stjepan Alilović, Davor Tomašević, Tea Mišković, Marina Mihaljević, Marko Grabovac, Mateja Rajković, Vlatko Matić, Katarina Alilović, Martin Brkan, Sandra Lovrinović i Adrijana Maros, na čelu s predsjednikom viteške Mladeži, Ivanom Sajevićem.

„Svoju misiju ovoga Božića naša Mladež je ispunila ukoliko smo skromnim doprinosom i posjetom uljepšali ove blagdanske dane za više od trideset obitelji. Ukoliko smo ugodnim razgovorima izmamili osmijeh na lica naših sugrađana za nas nema veće satisfakcije i motiva da ustrajemo u našem radu”, kazao je Jakov Križanović, tajnik OO Mladeži HDZ BiH Vitez.

Mladež HDZ BIH iz Viteza mislila je i na sugrađane drugih nacionalnosti, tako su pokloni uručeni i obiteljima srpske i bošnjačke nacionalnosti iz Viteza, koje su socijalno ugrožene.