Mladež HDZ BIH Vitez održala 13. redovitu sjednicu

Mladež HDZ BIH Vitez održala je 13. redovitu sjednicu Općinskog odbora, na čijem početku se prisjetila početaka i žrtava krvavog međunacionalnog ratnog sukoba u Vitezu.

„Uz iskrene izraze sućuti obiteljima svih koji su stradali u ratnim sukobima, želimo istaknuti kako još uvijek nitko nije odgovarao za 653 ubijena viteška Hrvata i više od dvije tisuće ranjenih Hrvata Viteza. Od onih koji su počinili zločine gori su samo oni koji te zločine prikrivaju“, naglašeno je u priopćenju za javnost Mladeži HDZ BIH Vitez.

U nastavku sjednice jednoglasno je usvojeno Izvješće o radu OO M HDZ BIH Vitez za 2013. godinu, koje je prezentirao predsjednik Ivan Sajević, te je usvojen Plan i program rada za 2014. godinu.

Članovi Općinskog odobra viteške Mladeži razgovarali su i o aktualnim projektima i projektima Mladeži koji su planirani u bližoj budućnosti, a posebno su istaknute aktivnosti na projektu „Užina za sve“, kojim viteška Mladež želi osigurati užinu za 30 učenika osnovnih škola iz Viteza, te tečajevima informatike i engleskog jezika, koji će uskoro započeti u organizaciji Mladeži iz Viteza.

Na sjednici su prezentirane informacije o dodjeli studentskih stipendija, a članovi Mladeži HDZ BIH Vitez izrazili su nezadovoljstvo kriterijima za dodjelu stipendija i u narednom periodu će obavit niz razgovora sa studentskom populacijom kako bi pokušali doći do što kvalitetnijih kriterija, a sve s ciljem da stipendije služe na korist studenata kojima je pomoć uistinu potrebna, odnosno koji svojim radom zavrjeđuju stipendije.

Mladež će aktivno sudjelovati i u obilježavanju 24. obljetnice HDZ BIH u Vitezu, a sukladno tomu donesena je i odluka da se u srijedu, 23. travnja, održi zajednička sjednica s OO M HDZ BIH Novi Travnik. Također, na ovoj sjednici OO M HDZ BIH Vitez dodatno je osnažen kooptiranjem Ivana Šafradina iz TO Rijeka i Marka Grabovca iz TO Stari Vitez.

Na koncu sjednice upućena je čestitka svim katolicima, ali i pravoslavcima povodom najvećeg krščanskog blagdana, Uskrsa , priopćeno je iz Ureda za informiranje OO Mladeži HDZ BIH Vitez.