Mladež HDZ BIH Vitez i Novi Travnik održali zajedničku sjednicu

Općinski odbori Mladeži HDZ-a BIH Vitez i Novi Travnik održali su zajedničku sjednicu u Vitezu. Na sjednici se najviše vremena posvetilo budućoj suradnji između dva odbora Mladeži HDZ-a BIH i eventualnim zajedničkim projektima, koji bi trebali doprinijeti poboljšanju položaja mladih u ove dvije općine.

“Načelno smo dogovorili da ćemo u budućnosti, minimalno jednom godišnje, održati zajedničke sjednice Mladeži naša dva općinska odbora. Također, dogovorili smo i određene zajedničke projekte iz oblasti sporta, kulture, ali i održavanje određenih tribina”, kazala je za Fenu Lidija Sabelja, predsjednica OO Mladeži HDZ-a Novi Travnik.

Članovi Mladeži Viteza i Novog Travnika razgovarali su i o predstojećim Izborima za Europski parlament te dali nedvosmislenu potporu kandidatkinji HDZ-a BIH, Željani Zovko, ali naglasili i potrebu izlaska na izbore što većeg broja Hrvata iz BiH.

“Prilikom nedavnog posjeta Bruxellesu uvidio sam važnost naših zastupnika u Europskom parlamentu i napore koje ulažu, o čemu svjedoči i Deklaracija o BiH, donesena 5. veljače. Naša potpora, za predstojeće euro izbore, bez dileme, ide listi HDZ-a RH, a opet na toj listu preferiramo članicu HDZ-a BIH, gospođu Željanu Zovko”, naglasio je predsjednik Mladeži HDZ-a BIH Vitez, Ivan Sajević.

Mladež HDZ-a BIH Vitez i Novi Travnik jednoglasno je dala potporu vodstvu HDZ-a BIH i Hrvatskog narodnog sabora na putu zajedništva Hrvata u BiH te pozdravila zajednički nastup hrvatskih stranaka u okviru HNS-a.

Nakon sjednice članovi viteške i novotravničke Mladeži položili su cvijeće i upalili svijeće na spomen obilježju “Osmica“, u znak sjećanja na osmero hrvatske djece, ubijene 10. lipnja 1993. godine, granatom Armije BiH.

Sjednici dva odbora Mladeži prethodila je 14. sjednica OO Mladeži HDZ-a BIH Vitez.

“Na našoj 14. redovitoj sjednici smo, uz pripremu za susret sa stranačkim prijateljima iz Novog Travnika, izvršili zamjenu članica Općinskog odbora Mladeži iz temeljnih organizacija Krčevine i Jardol. Nove članice našeg odbora su Sanja Žepačkić i Ana Strukar te im i ovim putem čestitam. Još bih samo naglasio kako je susret s Mladeži iz Novog Travnika početak naše buduće prakse zajedničkih sjednica s drugim odborima Mladeži HDZ-a BIH”, izjavio je Jakov Križanović, tajnik OO M HDZ-a BIH Vitez.

Prethodni članakPožurite: Proljetna akcija u Ecosu
Sljedeći članakOdržana 74. sjednica Vlade SBŽ