Mladenačka razdraganost i impuls živosti na Danima kruha

Travnik je, zahvaljujući KŠC-u „Petar Barbarić“, u petak bio domaćin cjelodnevne tradicionalne županijske manifestacije Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Sudionici ove lijepe manifestacije koja je iz godine u godinu sve zanimljivija, posjećenija, kvalitetnija, sadržajnija i maštovitija, obogatili su Travnik. Dali su ovom gradu i njegovim žiteljima, njih više od 300 iz 28 osnovnih i srednjih škola, te iz dječjih vrtića iz Viteza i Nove Bile, impuls živosti, mladalačke razdraganosti, pokazali tisuće maštovitih tradicionalnih jela i drugih proizvoda od brašna te plodova plodonosnih ovdašnjih polja, vrtova i voćnjaka.

Obogatili su ga, bar za jedan dan, izvornim igrama i pjesmama i živopisnim narodnim nošnjama srednjobosanskih Hrvata. Izložbeni prostor je urađen na platou ispred KŠC-a, a svi sudionici s obilježjima i znamenjem svojih škola i gradova. Uz prigodne pjesme u mimohodu su prošli središtem Travnika plijeneći veliku pozornost Travničana.

U crkvi svetog Alojzija, u zdanju Velike isusovačke gimnazije, sada sjedištu KŠC-a „Petar Barbarić“, za sve sudionike slavljena je sveta misa koju je predvodio rektor travničkoga sjemeništa preč. dr. Marijan Pejić.

Žiri je odlučio da su najbolji radovi OŠ Brestovsko u općini Kiseljak i SŠ Novi Travnik sa sjedištem u Novoj Biloj.

VL / HB.org