Mlade rukometašice Viteza uspješne na međunarodnom turniru u Međugorju

Međunarodni rukometni turnir za sve dobne skupine “Stanko Sivrić – Međugorje 2011.”, trajat  će  do 27. kolovoza. Turnir već šestu godinu zaredom uspješno organizira HRK Međugorje i Udruga „Stanko Sivrić“, a glavni pokrovitelj je općina Čitluk.

Na turniru nastupaju mladi rukometaši i rukometašice iz 70-ak ekipa iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Izraela. Turnir se inače svake godine održava u kolovozu i već je tri godine uvršten u kalendar EHF-a te je među nekoliko najvećih turnira u Europi za mlađe dobne uzraste.

Na ovom međunarodnom turniru sudjeluju i naše rukometašice iz Viteza vođene trenerom Kristijanom Blažom. Rezultati naših rukometašica:
1.    kolo Ženski rukometni klub Vitez –ŽRK Turbina 13:12
2.    kolo Ženski rukometni klub Vitez-ŽRK Katarina-16:22
3.    kolo Ženski rukometni klub Vitez-ŽRK Zrinjski 16;11

U polufinalnom susretu naše rukometašice su igrale s ŽRK „Lokomotiva“ iz Mostara te su poražene 20:18. Sutra će imati priliku boriti se za treće mjesto na turniru.

Na ovom međunarodnom turniru zapaženu ulogu ima mladi sudački par iz Viteza Jakov Križanović i Matej.

Dodajmo i to kako je Rukometni savez BiH u Herceg Etno selu Međugorje organizirao jednodnevni seminar za rukometne suce s nizom teoretskih i praktičnih predavanjima i testiranjima, a vodio ga je  istaknuti međunarodni rukometni sudac Saša Pandžić.