Mjuzikl “Bitanga i princeza” okupio mlade talente iz četiri grada

U ponedjeljak je na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, u sklopu 21. Međunarodne kulturne manifestacije Zeničko proljeće, u prepunoj sali održana premijera mjuzikla „Bitanga i princeza“, na muziku i tekst Gorana Bregovića u organizaciji Ars centra.

Uz mlade iz Zenice i Žepča svoje prvo iskustvo sudjelovanja u mjuziklu ostvarile su i dvije mlade Novotravničanke Dora Dujmušić (14) i Mihaela Puletić 16), te Monika Čavara (18) iz Busovače, javnosti poznate solistice festivala Dok teče Lašva.

“Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu. Probe proteklih mjeseci su bile intenzivne i teške, no istovremeno i veoma zabavne. Najljepše što sam “dobila” u ovom projektu jesu prijateljstva koja sam stekla i za koja vjerujem da će trajati cijeli život. Nadam se da će biti prilika da sudjelujem u još nekim predstavama ovakve vrste”, istaknula je u razgovoru za grad-busovaca.com portal Monika Čavara, jedna od sudionica mjuzikla “Bitanga i princeza”.

Uz to, na audiciji održanoj prošle godine u četvrtom mjesecu, naše mlade nade su pored talenta za pjevanje, pokazale i talent u plesu i glumi. Biti dijelom jednog tako velikog i truda vrijednog projekta za njih je bila velika čast.

Prema riječima Ars tima, ovaj projekat je okupio mlade iz različitih gradova sa dobrim vokalnim sposobnostima, uvezao sa postojećim baletnim kapacitetom ARS Centra i nastao je prvi „domaći mjuzikl“, koji je akterima mjuzikla ponudio edukaciju kroz muzičke i plesne radionice, za njih nova korisna iskustva, a ujedno i upoznavanje te sklapanje novih prijateljstava.

Bila je to nezaboravna noć, spoj dobre glazbe, plesa, baleta i glume te uskoro očekujemo „Bitangu i princezu“ i u Novom Travniku.