Miše više nije trener Viteza

Ante Miše više nije trener premijerligaša Viteza. Naime, nakon utakmice sa Željezničarom u subotu u Vitezu i uvjerljivog poraza 1 : 4, u kratkom razgovoru trenera Miše i čelnog dvojca NK Vitez, Slavena Garića i Vlatka Kafadara, sporazumno je raskinut ugovor o suradnji, a u nedjelju ujutro, lagani, regeneracijski trening vodio je Mišin pomoćnik Veseljko Petović.

Treba također naglasiti da je poraz protiv Željezničara bio šesti uzastopni, a korektni Miše je još prije 14 dana, nakon poraza Viteza od Zrinjskog (1 : 3), čelništvu kluba svoj mandat trenera stavio na raspolaganje. Međutim, pokušalo se i u slijedeće dvije utakmice, protiv Radnika u Ugljeviku (poraz od 2:0) i u subotu protiv Željezničara, s nadom da bi se stvari mogle promijeniti na bolje i da bi Vitez moga izaći iz teške krize u koju je zapao. Na žalost, nije išlo. Ništa se nije promijenilo i drugačiji ishod od promjene trenera i nije se mogao očekivati.

Službeno, tako je najavljeno, Miše će se oprostiti s igračima, sa svojim suradnicima i članovima Uprave danas (ponedjeljak) pred početak treninga zakazanog u 17. sati na Gradskom stadionu.

Međutim treba također reći i naglasiti da ozbiljnijih zamjerki na rad Ante Miše uopće nije bilo, ali, zna se, ako nema rezultata, prvome u klubu „leti glava“ trenerova. A tko je i koliko kriv skoro je nemoguće „izvagati“, nogometaše koje klub ima, a tvrdi se da već dugi niz godina bolje igrače nisu imali (u zimskoj stanci su dovedeni dvojica golmana Tomić i Škorić, iz Grčke se vratio Branković, te Jusufbašić, Basara i Barišić), ne može se promijeniti, pa u takvoj situaciju vuku se potezi koji bi mogli i trebali „razdrmati“ momčad, dati joj novi polet, uvjeriti ih da mogu i moraju mnogo više i mnogo bolje, da još uvijek mogu izboriti toliko željeni ostanak u Premijer ligi.

Čiji će to zadatak biti, tko će biti novi trener Viteza već za utakmicu u srijedu u Vitezu protiv Goražda, možemo tek nagađati. Poznato je, naime, da su se i proteklih dana prikupljale informacije, uspostavljani i određeni kontakti o trenerima i s trenerima koji bi mogli sjesti na klupu Viteza do kraja natjecateljske sezone (još 8 prvenstvenih kola), a prema informacijama koje „cure“ u javnost to bi se trebalo znati već na današnjem (ponedjeljak) treningu zakazanom za 17 sati na Gradskom stadionu.