Miše: Borac je favorit, nadamo se pozitivnom rezultatu

U prostorijama Nogometnog kluba “Vitez” održana je press konferencija na kojoj je najavljen susret sedamnaestog kola BHT Premijer lige, u kojoj nogometaši Viteza na stadionu Kamberovića polje dočekuju ekipu Borca.

Nazočne novinare pozdravio je u ime NK “Vitez”, glasnogovornik kluba Ivan Sajević, te najavio obraćanje trenera Ante Miše.

“Kad pogledamo stanje na tablici i bodovni učinak Borca i Viteza, moramo kazati kako je Borac favorit u ovoj utakmici. Oni su lideri prvenstva, igraju najbolji nogomet što pokazuje i njihov rezultat. Naša prednost je to što u utakmicu ulazimo rasterećeni, svaki pozitivan rezultat za nas će biti uspjeh. Mi smo, neću reći na krilima, ali imamo dvije pobjede za redom, što nam daje određenu nadu da bi u utakmici protiv Borca mogli izboriti dobar rezultat. Gledajući nekoliko utakmica Borca, mogu kazati da se radi o jednoj odličnoj i kvalitetnoj ekipi, u kojoj igraju iskusni igrači, od kojih je šest preko 30 godina, Stokić i Radulović imaju po 26 godina, zatim i tri mlada reprezentativca BiH, tako da stvarno imaju jedan pravi kvalitet i nije čudo da su na prvom mjestu. Mi smo pogotovo poslije utakmice sa Travnikom u jednom samopouzdanju, gdje smo i nakon utakmice sa Zvijezdom bili još agresivniji. Vidim neke stvari na kojima ćemo pokušati graditi našu igru protiv Borca, ali to ću zadržati za sebe. Radit ćemo do utakmice i nadam se da ćemo uz podršku publike, uz jedno maksimalno zalaganje, naravno, dati sve od sebe i rezultat će nas onda i poljubiti”, rekao je u najavi susreta Miše.

Novinare je zanimalo je li momčad Viteza kompletna, ima li ozlijeđenih ili kartoniranih igrača?

“Ja moram reći da je stanje uistinu jako dobro. Znači, niti jedan jedini igrač nije ozlijeđen, svi su na dispoziciji i svi željno očekuju utakmicu. Na žalost, može igrati samo jedanaest igrača, a osamnaest biti u zapisniku. Igrači koji neće biti u konkurenciji ovoga puta moraju nastaviti dalje naporno raditi i pokušati se izboriti u narednim utakmicama za određenu minutažu”, odgovorio je Miše.

Upitan da prokomentira koliko mu je teško izabrati ekipu koja će konkurirati za utakmicu Miše je prokomentirao: “Najteži dio trenerskog posla je odrediti one koji neće biti u osamnaest. Ovo sve drugo spada u profesionalizam, oni tako moraju prihvatiti, takav je sport, ne može igrati više od jedanaest. Ovih jedanaest koji igraju moraju se dokazivati iz utakmice u utakmicu, a ovi drugi da nastave mukotrpno raditi kako bi se izborili za mjesto u momčadi. Na meni je kao na treneru da odredim tko je taj koji će igrati. Naravno da pokušavam biti pošten i korektan u odabiru, nekad i pogriješim, iako u većini slučajeva bude kako bi trebalo biti. To je dio trenerskog posla i tako će uvijek biti”.

Ante Miše odlučio je s podijeliti i svoje impresije Vitezom. “Moram priznati da me se jako dojmio VItez i da sam oduševljen s prijemom. Od najobičnijih ljudi, do mojih kolega i vas novinara, stručnog novinarskog osoblja. Ništa mi ne nedostaje, tako da se mogu maksimalno koncentrirati na rad s ekipom, što je najbitnije. Igrači su fantastični, nema nikakvih problema, tako da je prvih desetak dana prošlo odlično. Nisam ni osjetio, super, sve je super”, zaključio je Miše današnju konferenciju za medije.

Susret Viteza i Borca igra se u nedjelju, 17.11. 2013. na stadionu Kamberovića polje, s početkom u 13,00 sati. Nakon utakmice bit će održana press konferencija.