Mirsad Fazlagić na utakmici Viteza i Olimpika u Busovači

Prateći utakmicu mlađih kategorija NK Viteza i FK Olimpika iz Sarajeva, koja je zbog lošeg stanja travnjaka u Vitezu igrana na stadionu NK Busovače u Busovači, sportska redakcija našeg portala zatekla je jedno poznato nogometno ime kojeg će se stariji ljubitelji sigurno veoma dobro sjetiti. Naime, na utakmici je bio proslavljeni prvotimac i legenda FK Sarajeva te reprezentativac bivše države Mirsad Fazlagić.

Fazlagić je za FK Sarajevo odigrao preko 450 utakmica, a svim ljubiteljima nogometa ostao je u sjećanju kao kapetan ekipe Jugoslavije na Europskom prvenstvu u Italiji kada su osvojili drugo mjesto iza domaćina .

Evo i kraćeg razgovora koji je obavljen na stadionu u Busovači sa našim reporterom.

Pozdrav gospodinu Fazlagiću i prvo pitanje – koji je povod Vašeg dolaska u Busovaču ?

Kao prvo, pozdrav svima Vama u redakciji i svim ljubiteljima nogometa u Busovači. Moj razlog dolaska je isključivo osoban jer sam došao da gledam svog unuka koji igra u ekipi Olimpika, a ujedno da vidim i kako se igra nogomet u mlađim kategorijama u Središnjoj Bosni, ali napominjem isključivo sam tu kao navijač.

Kada ste posljednji put bili u našem gradu ?

Pravo da Vam kažem, teško mi se i toga sjetiti, ima sigurno više od 25 godina, znam dok sam bio trener da smo znali tu dolaziti prije utakmica u Zenici, a privatno sam bio nešto češće jer se sjećam dva potoka koja su tekla sa strane glavne ulice i pečenja kod Ivčana gdje smo redovito dolazili.

Da li imate ikakve veze sa nogometom, kao nekadašnji trener i da li ste još uvijek bliski svom matičnom klubu FK Sarajevu?

Odgovorit ću Vam odmah na drugi dio pitanj , sa svojim matičnim klubom nemam apsolutno nikakvu vezu i to je dovoljan odgovor. Što se tiče mog angažiranja, mislim da imam previše godina da bih nešto radio, makar to bilo i amaterski. Volim ovako da pogledam svoje unuke koji igraju, izuzetno mi je drago što sam došao ovdje u Busovaču i vidio punu tribinu mladih ljudi i nije mi bilo svejedno kada vidim da su me stariji ljubitelji nogometa prepoznali i prijateljski pozdravili. Iznenađen sam i veoma dobrim kvalitetom travnjaka na Vašem stadionu i sigurno je da ću to prenijeti ljudima koji vole ovaj sport u Sarajevu, te se nadam da ćemo se ponovno vidjeti na ovim tribinama.