Miroslavu Bekavcu Bekiju u spomen

I ove godine, šesti put zaredom, u Vitezu organiziraju 6. Međunarodni stolnoteniski turnir u spomen na viteškog stolnoteniskog velikana, Miroslava Bekavca – Bekija.

Ovaj vrsni stolnotenisač svoju je stolnotenisku karijeru počeo u rodnom Vitezu i skupa sa svojim vršnjacima i prijateljima, Zdravkom Šantićem i Nenadom Hercegovcem, najprije kroz uspjehe u mladim kategorijama, a kasnije i u seniorskoj konkurenciji, pronosio slavu svog matičnog kluba i grada Viteza, i kroz  najelitniji stolnoteniski razred bivše države.

Bekavac je karijeru nastavio u „Bosni“ iz Sarajeva, u to vrijeme (krajem šezdesetih), jednom od najboljih klubova Jugoslavije. Igrao je i u jugoslavenskom prvoligašu iz Niša, a bio je i vrlo uspješan član jugoslavenske studentske stolnoteniske reprezentacije.

Nakon okončanja pažnje i poštovanja vrijedne sportske  karijere, uz rad u školi u svojstvu nastavnika tjelesnog odgoja, Bekavac je svoje bogato stolnotenisko iskustvo uspješno prenosio na mlade naraštaje u svom rodnom Vitezu gdje ga  je, iznenada, u 59. godini života (16. rujna 2006.) prekinula smrt.

Memorijalni turnir u spomen na Miroslava Bekavca – Bekija organizira bosanskohercegovački premijerligaš STK CM-Vitez, koji je ovu premijerligašku sezonu završio na 7. mjestu prvenstvene ljestvice.

Zanimljivo je, vrlo uspješno u ovom klubu igra sin njegovog bratića, Andrej Bekavac, poznati bosanskohercegovački stolnotenisač, donedavno juniorski prvak i reprezentativac BiH.

Turnir će se igrati u nedjelju u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 10 sati, a očekuje se dolazak između 60 i 8o natjecatelja (veterana), prijatelja i poštovatelja lika i djela Miroslava Bekavca – Bekija iz cijele BiH, iz Hrvatske, Srbije…!