Mirko Šakić, Udruga poslodavaca Vitez: Pomoći poduzetnicima i sačuvati radna mjesta na dobrobit svih

Pogođeni gospodarskom krizom i ambijentom u kojem, u vrijeme pandemije koronavirusa (COVID-19), posluju poduzetnici koji su organizirani u Udrugu poslodavaca Vitez, viteški su poduzetnici razmatrali aktualnu gospodarsku situaciju i gospodarske aktivnosti privatnih gospodarskih subjekata. 

Zajedničko je stajalište da je gospodarstvo u BiH, kako u bližem, tako i u širem okruženju, u izuzetno teškoj situaciji, zbog svih unutardržavnih i međudržavnih mjera koje su prepreka normalnom poslovanju za najveći broj privatnih poduzeća.

Šakić naglašava kako na lokalnoj razini do sada nije bilo konkretnih prijedloga, iako, kako kaže, „misli i vjerujem da bi naša Općina, u granicama vlastitih mogućnosti, ipak mogla djelovati“.

Mirko Šakić

Šakić još dodaje kako je Udruga poslodavaca Vitez svoj Prijedlog paketa mjera za pomoć gospodarstvu prethodno poslala Vladi Federacije BiH, ali i kantonalnoj Vladi. Prijedloge mjera su sačinili, a institucije u BiH na svim razinama, trebale bi ih usvojiti radi očuvanja minimalnih gospodarskih aktivnosti u vrijeme pandemije i time ohrabriti poduzetnike da ne otpuštaju radnike kako bi nakon prestanka pandemije mogli ubrzano dostići razinu gospodarske aktivnosti koja je bila prije stanja prirodne nesreće.