Ministrica Pendeš sudjelovala u radu dijaloškog foruma „Dialoghi a Spoleto“ u Republici Italiji

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sudjelovala je u radu dijaloškog foruma „Dialoghi a Spoleto“ u Republici Italiji 1. srpnja 2018. godine, na kojem je govorila o položaju žena u društvu s naglaskom na obrambeni i sigurnosni sektor.

U svome obraćanju na panelu “Mogu li žene obraniti svijet?”, ministrica Pendeš govorila je o ulozi i položaju žene u društvu i zajednici, normativnom okviru i praksi za aktivnu ulogu žena u političko-društvenom životu s naglaskom na obrambeni i sigurnosni sektor.

Ministrica Pendeš je predstavila aktivnosti koje Ministarstvo obrane BiH provodi u okviru rodne perspektive i reforme obrambenog sustava, posebno naglašavajući napredak u većoj zastupljenosti žena u obrambenom sustavu BiH na svim razinama, uključujući zapovjedne dužnosti u Oružanim snagama i rukovodeće pozicije u Ministarstvu obrane BiH.

Također, ministrica Pendeš je predstavila aktualne podatke o doprinosu Oružanih snaga BiH u međunarodnim operacijama potpore miru, a u svjetlu rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a 1325 “Žene mir i sigurnost”.

Prethodni članak!hej ispratio 6. Mostar Summer Fest
Sljedeći članakPredstavnici šest općina iz Središnje Bosne na konferenciji o upravljanju otpadom u Leipzigu