Ministrica Pendeš posjetila vojarnu „Travnik“

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš predvodila je delegaciju Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH koja je danas, 12. veljače 2016. godine, posjetila vojarnu „Travnik“ OS BiH.

U delegaciji su, osim Ministrice, bili i zamjenik ministra obrane BiH za upravljanje resursima Boris Jerinić i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general major Mirko Tepšić.

Nakon primanja stroja, komandant Komande za obuku i doktrinu OS BiH brigadir Ilija Petrović sa suradnicima, održao je informativni brifing na kojem je prisutne upoznao o ključnim aktivnostima, strukturom i izazovima s kojim se susreće KoiD. Također, delegacija MO BiH je upoznata i s projektom osposobljavanja mladih oficira OS BiH, s projektom Vlade Velike Britanije u oblasti infrastrukture, kao i sa kursovima koji se provode u Komandi za obuku i doktrinu. Ministrica Pendeš tijekom sastanka informirala je prisutne s prioritetima u radu kada je u pitanju tekuća godina, te pozvala na maksimalni angažman svih pripadnika MO i OS BiH u cilju jačanja kapaciteta i funkcionalnosti OS BiH.

Nakon informativnog brifinga delegacija MO i OS BiH posjetila je polaznike Komandno-stožernog kursa, a ministrica Pendeš se obratila polaznicima poželjevši im sve najbolje prilikom stjecanja novih znanja. Posjeta je završena obilaskom lokacije OS BiH u Travniku i uvidom u stanje na terenu kada je u pitanju ova vojarna.

Prethodni članakLivaja: Ponovno oblačenje dresa Viteza kod mene budi posebne emocije
Sljedeći članakSevdah TV: Pokrenuta televizija koja emituje i promoviše isključivo sevdalinku