Ministrica Marina Pendeš u posjet primila veleposlanika Austrije Martina Pammera

Suradnja Ministarstva obrane BiH i Ministarstva obrane Republike Austrije okarakterizirana je kao izuzetno uspješna

SARAJEVO, 10. rujan 2015. Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima primila je, 09. studenog 2015. godine u posjet veleposlanika Republike Austrije Nj. E. Martina Pammera i vojnog izaslanika R. Austrije pukovnika Mihaela Pasendorfera.

Nakon uvodnih riječi kojima je ministrica Pendeš poželjela dobrodošlicu, a veleposlanik Pammer izrazio zadovoljstvo posjetom Ministarstvu obrane BiH razgovarano je o aktualnim temama kada je u pitanju suradnja dva ministarstva obrane.

Suradnja Ministarstva obrane BiH i Ministarstva obrane Republike Austrije okarakterizirana je kao izuzetno uspješna, a Ministrica se posebno zahvalila na potpori u radu PSOTC-a, te drugim vidovima pomoći kroz obuku, tečaje i donaciju opreme.

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš upoznala je i veleposlanika Pammera o izvršavanju različitih prioriteta i obveza sukladno zakonskim nadležnostima MO i OS BiH. Istaknula je kako je jedna od prioritetnih zadaća izvršenje aktivnosti vezanih za aktiviranje MAP-a za BiH, a izrazila je zadovoljstvo postignutim napretkom kada je u pitanju knjiženje perspektivne vojne imovine.

Veleposlanik Pammer kazao je da Republika Austrija pruža punu potporu integracijskim procesima kada je u pitanju BiH, a iskoristio je prigodu i pohvalio napredak Ministarstva obrane u pogledu knjiženja perspektivnih vojnih lokacija i uništavanja viškova naoružanja, streljiva i minsko- eksplozivnih sredstava, koji je postignut u posljednjih nekoliko mjeseci.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnom stanju Doma Oružanih snaga BiH, koji izgrađen u vrijeme Austro- Ugarske monarhije, a od 2006. godine je Nacionalni spomenik BiH.