Ministarstvo privrede KSB podržalo 78 start-up biznisa

Ministarstvo privrede KSB u 2021.godini podržalo je 78 start-up biznisa, a za tu namjenu izdvojeno je 132.000,00 KM iz Proračuna Vlade Kantona Središnja Bosna.

Podrška razvoju start-up (početnog biznisa) je program kojeg Ministarstvo privrede KSB implementira od 2020. godine.

U Travniku je ministar privrede KSB Nisvet Hrnjić potpisao Ugovor o implementaciji odobrenih sredstava sa devet korisnika programa, koji su odabrani putem Javnog poziva.

“Raduje nas da smo u 2021.godini kroz Javni poziv imali priliku podržati različite poslovne ideje mladih ljudi u KSB. Ministarstvo je u fokus svog društveno odgovornog djelovanja stavilo preduzetnički duh mladih, a vjerujemo da su ovakvi programi najbolji vid podrške zajednici.” – istakao je ministar Nisvet Hrnjić.

Činu potpisivanja ugovora sa resornim ministarstvom prisustovali su predstavnici Adriale living d.o.o. Kreševo, PS Element Bugojno, Alma Fashion d.o.o. Travnik, Obrt “4E&S1” Gornji Vakuf-Uskoplje, Poljoprivredni obrt “Palić” Travnik, Knjigovodstveni servis “Isman” Vitez, Vjerujte u svoje snove Gornji Vakuf-Uskoplje, Frizerski salon “Emina” Vitez” i Tradicijski obrt “ART” Vitez.

Prethodni članakOpćina Travnik će graditi stanove za mlade bračne parove iz Travnika, dobit će ih po izuzetno povoljnim uvjetima
Sljedeći članakVlada produljila rok podnošenja zahtjeva za hrvatsko državljanstvo