Ministarstvo obrane i OS BiH u Travniku organiziraju “Dan za medije”

Povodom prezentacije pilot projekta “Osnovna obuka časnika”, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH u suradnji sa Veleposlanstvom Velike Britanije organiziraju 6. prosinca u 10 sati DAN ZA MEDIJE, na lokaciji Komande za obuku i doktrinu u vojarni “Travnik” u Travniku.

Mediji su pozvani da prisustvuju prezentaciji završnog dijela druge faze testiranja kandidata iz civilstva za prijem u časnički kor OS BiH, odnosno finalnoj utrci u kojoj će kandidati demonstrirati i pokazati Povjerenstvu za izbor časnika svoje liderske kvalitete.

Nakon finalne utrke predviđene su izjave za medije predstavnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, predstavnika Veleposlanstva Velike Britanije u BiH i instruktora u procesu ocjenjivanja kandidata.

Pilot projekt “Osnovna obuka časnika” jedan je od najznačajnijih projekata Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH unutar sustava obrane. Zbog samog značaja ovog važnog projekta za buduće operacije OS BiH, fokus je već u samoj pripremi na procesu selekcije i transparentnosti.

Na kraju, najuspješniji kandidati bit će pozvani da započnu sa obukom krajem siječnja 2014. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.