Ministarstvo obrane BiH: Prijem novih 350 vojnika u OS BiH

Ministarstvo obrane BiH će u četvrtak, 5. svibnja 2016. godine, objaviti javni oglas za prijam vojnika u djelatnu vojnu službu u Oružane snage BiH. Radi se o XVIII naraštaju mladih vojnika, a planiran je prijam 350 mladih vojnika.

Kao i svake godine, u cilju popune upražnjenih ustrojbenih mjesta nastalih odlaskom djelatnih vojnih osoba iz OS BiH u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, Ministarstvo obrane vrši zanavljanje personala u kategoriji vojnika.

Proces odabira će se izvršiti na objektivan i transparentan način, temeljem potencijala i uspjeha koji kandidati pokažu na testiranjima. U cilju pripreme kandidata, na web stranici MO BiH će, osim javnog oglasa, biti objavljeni i testovi općeg znanja i norme za testiranje.

Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici Oružanih snaga BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regiji, te se i od ovog naraštaja budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se nose s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i potpori svim narodima i građanima u BiH. Istovremeno, služba u Oružanim snagama BiH, donosi i mogućnosti napredovanja, temeljem vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo obrane poziva sve zainteresirane kandidate/kandidatkinje, koji ispunjavaju opće i posebne uslove oglasa, da se prijave na Javni oglas za prijam vojnika u djelatnu vojnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine, koji će biti objavljen na službenoj internet stranici Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine www. mod.gov.ba, dana 5. 5. 2016. godine.