Ministar Zukan Helez pretukao vlasnika kafića

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je ukupno 10 kaznenih djela, od kojih je 6 teških krađa, 3 krađe i 1 šumska krađa.

Zabilježeno je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od čega su 2 slučaja sudjelovanja u tuči, 3 slučaja naročito drskog ponašanja i 1 slučaj ostalih prekršaja.

U nedjelju 8. rujna policijskoj postaji Bugojno prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu “Moto cross”, koji se nalazi u ulici Slobode, Bugojno, kojom prilikom je jedna osoba zadobila povrede. Prema prijavi, u narušavanju JRiM sudjelovalo je više osoba, a u to vrijeme u objektu se nalazio i ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH, Zukan Helez.

Prema pisanju velikog broja medija incident je započeo upravo Zukan Helez, koji je nakon dolaska u spomenuti kafić udario vlasnika objekta, kojemu je u tom trenutku bio s trogodišnjom kćerkom.

Izvršen je uviđaj na licu mjesta od strane istražitelja policijske postaje Bugojno, o svemu je obaviješten dežurni županijski tužitelj, a u tijeku su aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, priopćeno je iz MUP-a SBŽ-a.