Ministar Milanović, Crnica i njegova sestra Paša ostaju bez naknada?

Izvjesno je, Sedžad Milanović, sadašnji ministar privrede i bivši ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, te Esad Crnica, direktor Uprave za braniteljska pitanja SBŽ-a, i njegova sestra Paša Muminović ostat će bez mjesečnih naknada koje primaju kao stradalnici rata.
Naime, 43 osobe su okrenule dežurni telefonski broj Ministarstva za pitanje branitelja FBiH (033/221-061) i skrenule pozornost na Milanovićev status stradalnika rata.

Invaliditet Crnice bio je upitan za 15 ljudi koji su nazvali spomenuti broj, a 13 je osoba zvalo u povodu njegove sestre Paše. To je bilo sasvim dovoljno da ih se stavi pod lupu jednog od revizorskih timova koji radi kontrolu braniteljske populacije.

Službeno, Milanoviću je priznat status ratnog vojnog invalida (RVI) 60 posto tjelesnog oštećenja, Crnica je RVI 80 posto, a njegova sestra Paša – 60 posto. Krajem prošle godine Inspektorat Federalnog ministarstva za braniteljska pitanja izuzeo je spise koje se tiču spomenute trojke i dao se u provjeru njihovih papira.

Za sada je revizorski tim našao da Milanović trenutačno nije korisnik prava na osobnu invalidninu. Obustavljena mu je zato što se dva puta nije odazvao na pregled pred komisijom za medicinsko vještačenje Instituta u Sarajevu.
– Milanović je u posljednji mjesec telefonom dvadesetak puta zvao zapovjednika obrane Donjeg Vakufa na sastanak, tražio da mu ovaj pomogne oko sređivanja papira i statusa. Naravno, to mu neće pomoći. Nadalje, osnovano se sumnja i da Crnica nije ratni vojni invalid, baš kao i njegova sestra Paša, koja, po svemu sudeći, nije ni bila pripadnik Armije BiH, kaže izvor blizak Ministarstvu za braniteljska pitanje Vlade FBiH.

Oslobođenje / HB.org