Ministar Matić: Izjava premijera Lende o smanjenju plaća zdravstvenim radnicima je njegov privatni stav

Odgovarajući na upite medija ali i sindikata djelatnika u zdravstvenom sustavu Županije Središnja Bosna ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Anto Matić kazao je kako je izjava premijera Županije Središnja Bosna Tahira Lende o smanjenju plaća zaposlenima u zdravstvu isključivo privatni stav premijera te da službenih zaključaka u ovome pravcu nema, niti su ovo Ministarstvno i Vlada razmatrali takav potez.

„Kao resorni ministar izuzetno sam zahvalan i cijenim sve napore naših doktora, medicinara i svih koji su u ovom vremenu pandemije riskirajući vlastite živote radili i rade u korist zaštite zdravlja svih naših sugrađana. Imajući to u vidu izjave o eventualnim rezovima plaća trebaju biti do kraja iskomunicirane i opravdane, a stav premijera Lende doživljavam kao njegov privatni stav ili stav stranke čiji je član. Mi u Ministarstvu zdravstva i socijalne politike činimo velike napore da zdravstvenim ustanovama i radnicima osiguramo sve potrebite uvjete kako bi se kriza što uspješnije prebrodila i izjave koje su ranije navedene držim deplasiranim.

Moram kazati kako ja očekujem upravo suprotno od premijera, a to je da u vremenu pred nama na prikladan način zahvalimo onima koji su na prvoj liniji obrane zdravlja naših stanovnika, a to su svakako zdravstveni radnici. Ministrica Plavčić je javnosti prezentirala očekivanja kada je u pitanju punjene proračuna ŽSB te ćemo kada budemo imali jasniju sliku županijske riznice kroz razgovore i dogovore na najbolji način organizirati proračunska davanja koja smo planirali“, kazao je ministar Anto Matić.