Ministar Jozo Jurina i premijer Tahir Lendo primili najbolje sportaše SBŽ

Uoči prvosvibanjskih praznika ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Jozo Jurina i županijski premijer, Tahir Lendo, u Travniku su priredili primanje za najbolje sportaše u svim kategorijama Srednjobosanske županije u prošloj godini, na čelu s najboljim sportašicom, karatašicom Aminom Adilović i moto-cros vozačem, Dariom Čerkezom.

Do sada ovakve prakse nije bilo, pa je ova gesta visokih županijskih dužnosnika među sportašima, sportskim radnicima i u Sportskom savezu županije naišla na opće odobravanje. Najbolji sportaši u 2011. su prigodno i darivani, a ministar Jozo Jurina i premijer Tahir Lendo su izvjestili mlade sportaše i dužnosnike Saveza, tajnicu Amelu Trbović i predsjednika, Dragu Subana, da je ove godine, unatoč teškom recesijskom vremenu, u županijskom proračunu za sport planirano 100 tisuća KM više nego prethodne godine.

„Znamo da to još uvijek nije dovoljno, ali pokušavamo sportu u našoj županiji osigurati što bolje materijalne uvjete za rad i djelovanje. Jer, znamo, da je ulaganje u sport ujedno ulaganje i u zdravlje, ulaganje u mlade i vrijedne ljude koji upornim radom, velikim trudom postižu vrhunske rezultate i dostojno i dostojanstveno predstavljaju svoj grad, županiju, i domovinu. I oni su dobar primjer, vjerujem i uzor, mladima kako se upornošću bori i protiv svih pošasti s kojima se i u našem društvu mladi susreću”, poručio je mladim sportašima ministar Jozo Jurina.

Ovom je prilikom bilo i razgovora o mogućim stipendijama za školovanje najbolji županijskih sportaša, ali i o načinima i mogućnostima rješavanja problema koji su limitirajući faktor još boljeg rada i djelovanja sportskih klubova i Saveza i još boljih sportskih rezultata koji su i sada iznadprosječno dobri.

Zvonimir Čilić / VL