Ministar gospodarstva ŽSB-a posjetio načelnika općine Travnik

Ministar gospodarstva Županije Središnja Bosna (ŽSB) Nisvet Hrnjić posjetio je sa suradnicima načelnika općine Travnik.

Tijekom posjete, ministar je predstavio aktivnosti Ministarstva gospodarstva ŽSB-a kao i rad sektora unutar tog ministarstva.

Kao neke od najznačajnijih aktivnosti sektora unutar ministarstva izdvojeni su postojeći ugovori o koncesiji za vjetroelektrane na lokalitetima Galica i Vlašić, usvojeni Zakon o turističkim zajednicama kao i usvojeni nacrt Zakona o skijalištima, koji bi doprinjeli razvoju turizma na razini ove Općine.

Također, ukazano je i na problem plinifikacije Općina na području ŽSB-a.

Predstavljene su i aktivnosti Ministarstva u okviru podrške gospodarstva Županije u otežanim uvjetima izazvanim pandemijom covid-19, a izdvojeni su set podsticajnih mjera županijske Vlade iz mjeseca travnja, provedena dva javna poziva za dodjelu financijskih sredstava uposlenima u djelatnostima čiji je rad bio zabranjen u razdoblju stanja nesreće uzrokovane pandemijom, te utvrđeni prijedlog županijskoga korona zakona, koji je upućen Saboru Županije na usvajanje. Ove i niz drugih aktivnosti Ministarstva značajna su potpora gospodarstkim subjektima na području ŽSB-a, istaknuto je uz ostalo tijekom sastanka u ponedjeljak.

Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić zajedno s pomoćnicom načelnika za razvoj, privredu i vanprivredu Amirom Đelibašić iskazali su svoje zadovoljstvo posjetom kao i dosadašnjom suradnjom Ministarstva i Općine. Također, predstavili su niz aktivnosti na razini ove lokalne zajednice, priopćeno je na službenim stranicama Općine Travnik.

Prethodni članakŽupne obavijesti župe Vitez – 11. nedjelja kroz godinu
Sljedeći članakFBiH: U protekla 24 sata 33 oboljelih od COVID-19, zabilježena tri smrtna slučaja