Ministar Domić: Vrijeme je za ublažavanje mjera u školama u SBŽ-u

Ministar obrazovanja Srednjobosanske županije (SBŽ) Bojan Domić najavio je da će županijskom Kriznom stožeru ponovno uputiti zahtjev za ublažavanje mjera, koje su u škole uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Domić je novinarima u Travniku kazao da su škole dužne periodično dostavljati izvješća, te da se može zaključiti da je epidemiološka situacija u njima izrazito dobra.

– Zatražit ćemo ponovno da se u obrazovanju mjere ublaže, jer imamo evidentnih poblema i već se osjete posljedice. Primjerice praktična nastava u završnim razredima medicinskih škola ne realizira se od pošle godine. To je problem jer nam te generacije djece ostaju u deficitu – istaknuo je Domić.

Domić, također, smatra da trajanje nastavnog sata treba biti produženo na 40 ili 45 minuta

– Nismo mi u obrazovanju ti koji odlučujemo i zdravstvo će reći posljednju riječ. Samo ih pozivam da razmotre epidemiološku situaciju. Zdavlje jeste najvažniji, ali trebaju uzeti u obzir i interes naše djece – dodao je Domić.

Ministar zdravstva SBŽ-a Anto Matić podsjetio je da je Krizni stožer prije mjesec dana odbio sličan zahtjev županijskog Ministarstva obrazovanja, te je naglasio da će sve ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

– Za sada ostaje situacija kakva jeste. Ukoliko bude uvjeta, naravno da bismo svi željeli da se nastava vrati u normalne okvire – kazao je Matić.

On je istaknuo da je u posljednjih nekoliko dana zabilježen blagi porast broja zaraženih i hospitaliziranih osoba.

Prethodni članakU BiH sunčano, temperatura do 23 stupnja
Sljedeći članakU Središnjoj Bosni trenutno 90 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a 55 osoba hospitalizirano