Ministar Bukvarević ponovno pozvao demobilizirane branitelje na pregovore: Ne činite nepravdu prema sebi

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, kao predstavnik Radne grupe Vlade Federacije BiH za pregovore s demobiliziranim braniteljima, ponovno je pozvao branitelje okupljene ispred zgrade Vlade FBiH da odrede svoje predstavnike za pregovore i, ukoliko žele, odmah sutra u bilo kojem terminu budu primljeni na razgovore u sjedištu Vlade Federacije BiH.
Javnost i demobilizirane branitelje resorno federalno ministarstvo još jednom podsjeća da je Zakon o pravima branitelja i članova njihovih obitelji koji omogućuje uspostavu i objavu Registra u parlamentarnoj proceduri prošao Predstavnički dom, a očekuje se da će biti usvojen i u Domu naroda, navodi se u poruci Bukvarevića.

U parlamentarnu proceduru upućen je i Prijedlog zakona o braniteljskim udruženjima od posebnog društvenog značaja, a Ministarstvo je prihvatilo zahtjev da od 1. kolovoza ove godine financiranje rada braniteljskih organizacija i udruženja bude obustavljeno do donošenja Zakona o braniteljskim udruženjima od posebnog društvenog značaja.

S demobiliziranim braniteljima i načelnicima općina postignut je dogovor o dinamici rješavanja statusnih pitanja ove populacije, a Federalno ministarstvo je prihvatilo sve zahtjeve branitelja koji su u njegovoj nadležnosti.

U pripremi je, po prijedlogu branitelja i braniteljskih udruženja, izrada kriterija po kojem će biti raspodjeljivana sredstava za rješavanje prioritetnih pitanja braniteljskih kategorija, a koja bi trebala biti raspoloživa od rujna ove godine.

Federalni ministar pozvao je branitelje koji su okupljeni ispred zgrade Vlade FBiH da ne čine ništa nepravedno prema sebi, već da hitno odrede predstavnike i razgovaraju s predstavnicima Ministarstva i Vlade Federacije BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Prethodni članakU vodi za piće u Travniku pronašli parazita, analize zadovoljavajuće
Sljedeći članakDeset kompanija iz Bosne i Hercegovine uplatilo je ukupno 388 miliona KM poreza