Mininogometna liga Bosne i Hercegovine počinje uskoro u deset gradova

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu održanom u Hrvatskoj osvojila je sjajno treće mjesto, a daljnji razvoj naše reprezentacije bit će omogućen kroz ligu koja će uskoro biti uspostavljena širom Bosne i Hercegovine.

“Gradovi u kojima će se igrati lige su: Sarajevo, Mostar, Banja Luka (još u pregovorima), Tuzla, Bihać, Velika Kladuša, Čapljina, Široki Brijeg, Gradiška, Kiseljak i Vitez”, kazao je Bojan Rajković inače predsjednik udruženja za promicanje mininogometa i rekreacije za portal nogolopta.com.

Rajković otkriva kako nakon Europskog prvenstva nisu sjedili skrštenih ruku, nego su se izborili za punopravno članstvo u Europskoj mininogometnoj federaciji.

“Nakon što smo taj dio odradili krenuli smo u realizaciju mininogometnih liga po gradovima u Bosni i Hercegovini, a taj sistem odigravanja prepisali smo od većine drugih država gdje se igraju lige”, pojasnio je u nastavku naš sugovornik.

Naime, prema njegovim riječima ovakva organizacija umanjuje troškove same lige, a u konačnici rezultat je isti.

“Deset gradova igra svoju ligu, a prvi i drugi iz svake lige ide na završni turnir u Vitezu, gdje ćemo dobiti prvog prvaka Bosne i Hercegovine u mininogometu kao i kupu”, kazao je Rajković i u nastavku pojasnio da će se pobjednici liga boriti za naslov prvaka, a drugoplasirane ekipe za pobjednika kupa naše zemlje.

Veliki broj privrednih subjekata nije prepoznao ponovo ambicije osnivača mininogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su izdvajanjem vlastitih sredstava prošle godine osvojili treće mjesto na Europskom prvenstvu u mininogometu piše portal nogolopta.com.

“Na početku smo slali ponude za generalnog sponzora na tridesetak adresa potencijalnih sponzora, te su samo ljudi iz Karlovačkog piva prepoznali projekt i podržali nas”, razočarano je otkrio Rajković. “Uglavnom, Karlovačko je generalni sponzor lige, završnice i reprezentacije Bosne i Hercegovine u mininogometu za Europsko prvenstvo u Mađarskoj koje će biti odigrano od 21.8 do 28.8. ove godine”, poručio je Bojan u nastavku.

Domaćin ovogodišnjeg Europskog prvenstva u mininogometu bit će mađarski gradić Szekesfehervar, a naš sugovornik koji će ujedno i prisustvovati izvlačenju grupa za devet dana smatra kako će ovo prvenstvo biti spektakularnije nego prošlogodišnje u Hrvatskoj.

Za sve ostale informacije možete kontaktirati Mininogometnu udrugu putem njihove službene stranice www.mininogomet.ba.

Izvor