Minimalna mirovina iznosi 371,77 KM

Minimalna mirovina u Federaciji BiH iznosi 371,77 konvertibilnu marku, zajamčena 465,87, a najviša 2.174,48 KM. nedavno je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održan sastanak premijera FBiHe Fadila Novalića  s direktorom Federalnog zavoda PIO/MIO Zijadom Krnjićem te predstavnicima dva federalna udruženja umirovljenika sa sjedištima u Sarajevu i Mostaru, Redžom Mehićem i Ivanom Kožulom i njihovim suradnicima.

Novalić je na tom sastanku obavijestio predstavnike umirovljenika da će biti usklađene sve mirovine ostvarene prema Zakonu o MIO/PIO, izuzev onih najviših, za ovu godinu i to za 2,8 posto. Ovo uvećanje proizilazi iz člana 79. Zakona o PIO/MIO, a bit će isplaćeno sa kolovoškim mirovinama 5. rujna ove godine. Tada će umirovljenici u Federaciji BiH dobiti i retroaktivnu isplatu uvećanja od 1. siječnja 2020. godine.

Inače, u skladu sa Zakonom o mirovinskom i invalidskom osiguranju, mirovine za lipanj isplaćuju se od jučer, 6. srpnja,  preko Jedinstvenog računa trezora FBiH. Mirovinu za lipanj primit će 426.194 korisnika, a ukupna potrebna sredstva za isplatu mirovina za navedeni mjesec iznose 189 milijuna KM.

Prethodni članakPoduzeće “Spektar” d.o.o. Vitez objavilo natječaj za popunu radnog mjesta
Sljedeći članakPoduzeće “Ukras” d.o.o. Vitez raspisalo je natječaj za prijem djelatnika