Mile Bertović pobjednik Festivala prijateljstva “Matirajmo predrasude”

Mile Bertović iz Viteza pobjednik je Festivala prijateljstva “Matirajmo predrasude”, odigranog 14. marta u Banjaluci, u organizaciji Škole šaha “Skakač”.

Turnir je održan na inicijativu Ambasade Njemačke u BiH u cilju razvijanja multikulturalnosti i suradnje među narodima i različitim društvenim grupama. U Narodnoj skupštini Republike Srpske se tim povodom okupilo 99 šahista iz 18 gradova BiH i Hrvatske. Među njima su se nalazili igrači s rejting liste Albanije (1), Hrvatske (3), Srbije (6) i BiH (89).

Turnir je otvorio Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, povukavši prvi potez u partiji Milan Kovačić – Zoran Ljikar.

On je naglasio da turniri poput ovog predstavljaju veliki podstrek za mlade šahiste, pogotovo kad znamo da je šah, kako je rekao, mnogo više od igre.

ŠK “Vitez 2013” na festivalu prijateljstva “Matirajmo predrasude” je imao učesnike u kategoriji djevojčica do 18 godina gdje su ostvareni izuzetno dobri rezultati Doris Petrušić osvojivši 6 mjesto, Milena Bertović 9 mjesto. U konkurenciji kadeta do 18 godina Josipović Antonio je osvojio 9 mjesto, Josipović Lorenco 17, Marjanović Ivan 19, Šarić Luka 20, Šarić Filip 23, Miškić Ivan 27, Petrušić Luka 28 i Vrebac Dominik 29 mjesto od 33 učesnika.

Odlazak članova ŠK “Vitez 2013” na šahovski festival prijateljstva obezbjedio je njihov vrijedni sponzor Bogner Edelstahl.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Franji Šariću (Šarić Commerce Vitez) koji za odlazak na takmičenja izlazi u susret klubu i uz veliko razumijevanje suradnja se nastavlja napominju iz ŠK Vitez 2013.